Om beter te kunnen voorzien in de uiteenlopende behoeften van mensen die een traumatische gebeurtenis meemaken, is Slachtofferwijzer.nl, tien jaar na livegang, volledig vernieuwd. Slachtofferwijzer is een initiatief van Fonds Slachtofferhulp en wordt maandelijks bezocht door meer dan 45.000 mensen die op zoek zijn naar informatie en/of hulp. Jaarlijks krijgen minstens 1,5 miljoen Nederlanders boven de 18 jaar te maken met een misdrijf, ongeval of ramp*. De weg naar passende hulp blijkt echter lang niet voor iedereen eenvoudig. Ook variëren de individuele behoeften van mensen die iets traumatisch hebben meegemaakt sterk. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om erkenning, herkenning, een luisterend oor, deskundige informatie of passende hulp. Slachtofferwijzer is nu, naast een website met deskundige informatie over slachtofferschap, ook een plek waar mensen erkenning vinden voor wat hen is aangedaan en herkenning door het lezen van de ervaringen van anderen. Daarnaast vindt men op Slachtofferwijzer eenvoudig toegang tot meer dan 100 verschillende hulporganisaties.
Carlo Contino, hoofd beleid & programma’s bij Fonds Slachtofferhulp: “Op de vernieuwde Slachtofferwijzer staan de individuele behoeften en ervaringsverhalen centraal. Door uitgebreid onderzoek en intensief contact met mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt, weten we wat er nodig is op de weg naar herstel én hoe we dit moeten presenteren: laagdrempelig en toegankelijk.”
Voorlichtingscampagne van start
Om mensen te informeren over de vernieuwde Slachtofferwijzer is er op 4 september een voorlichtingscampagne van start gegaan. De campagne ‘Ik begrijp jou’ speelt in op de individuele behoeften van mensen die iets traumatisch hebben meegemaakt en laat hen weten dat ze er niet alleen voor staan.
Over Slachtofferwijzer
Slachtofferwijzer is een initiatief van Fonds Slachtofferhulp en kan maandelijks rekenen op ruim 45.000 unieke bezoekers. Het online platform wijst al 10 jaar de weg naar passende hulp. In 2019 werd Slachtofferwijzer uitgebreid met een gedeelte waar naasten van slachtoffers terecht kunnen voor informatie en bruikbare tips over het bieden van sociale steun. Naast een website met deskundige informatie over verschillende vormen van slachtofferschap en toegang tot passende hulp van meer dan 100 hulporganisaties, is Slachtofferwijzer nu ook een plek waar mensen erkenning vinden voor wat hen is aangedaan en herkenning door het lezen van de ervaringen van anderen. De toegankelijkheid van de website is geoptimaliseerd conform de WCAG-richtlijnen. Voor meer informatie zie www.slachtofferwijzer.nl
*Bron: Victims in Modern Society (Victims-studie)
Dit is een origineel bericht van Fonds Slachtofferhulp
Ga naar alle berichten van deze organisatie.