Corona heeft een ongekende impact op onze wereld. Vrouwen en meisjes zijn onevenredig zwaar getroffen door de pandemie, verworvenheden op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten worden bedreigd. Hague Talks belicht deze problematiek in de Museon One Planet Live Stream op 11 maart a.s., tussen 16.00 - 17.00 uur, via www.haguetalks.com. Hierin wordt belicht dat vrouwen actief aan de frontlinie van de crisis - als gezondheidswerkers, zorgverleners, innovatoren, organisatoren en nationale leiders - helpen vorm te geven aan het herstel van de wereld tijdens en na de pandemie.
HagueTalks
HagueTalks is een internationaal platform voor dialoog over onderwerpen gerelateerd aan vrede en rechtvaardigheid. Hague Talks nodigt iedereen uit voor het delen van gedachten, meningen en vragen. Kijk voor meer informatie en de streamlink op www.haguetalks.com
HagueTalks is onderdeel van het Hague Project Peace and Justice. Dit is een onafhankelijk netwerk bestaande uit 180 in Den Haag gevestigde internationale organisaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven die samenwerken aan een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld. Het project is een initiatief van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeente Den Haag.
Choose to Challenge
Het thema van de Internationale Vrouwendag van de Verenigde Naties is dit jaar ‘Vrouwelijk leiderschap: het waarborgen van een meer gelijkwaardige toekomst in een post Covid-19 wereld’. Tijdens deze online HagueTalks verkennen we dit thema verder terwijl we de drie inspirerende sprekers vragen hoe zij helpen bij het creëren van een gendergelijkheidswereld. We dagen mensen van alle leeftijden uit om na te denken over je eigen rol in deze wereldwijde crisis: welke uitdagingen en kansen zie je voor een meer inclusieve wereld?
De volgende sprekers zijn te horen tijdens deze Engelstalige online sessie.
Shokh Mohammad, uit Irak (Erbil, Koerdische regio).
Shokh is een projectmedewerker van het WADI-project tegen genitale verminking van vrouwen en een assistent-docent aan de universiteit van Sulaymaniyah. Ze is actief op humanitaire terreinen die verband houden met gender gerelateerd geweld. In haar lezing zal Shokh focussen op het belang van mensenrechten.
Maha Shirah, uit Saoedi-Arabië.
Maha is de oprichter en CEO van SHEWORKS, een zakencentrum voor vrouwen. Ze heeft een missie om andere vrouwelijke startups te helpen hun doelen te bereiken door middel van advies, consultancy en netwerken. Maha zal zich concentreren op de uitdagingen en kansen voor vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven.
Mona Demaidi, uit Palestina (Westelijke Jordaanoever).
Mona is een ondernemer en pleitbezorger van vrouwenrechten en is de mede-directeur van Girls in Tech in Palestina. Als voormalig bestuurslid van Women in Engineering en Arab Women in Computing en voorzitter van het Institute of Electrical and Electronics Engineers, verdedigt ze de groeiende wereldwijde betrokkenheid van jongeren en vrouwen bij tech. Tijdens haar lezing zal Mona zich concentreren op de rol van onderwijs bij de empowerment van vrouwen en jongeren.
Moderator is Hasna El Maroudi en studiogast is mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie.
One Planet Expo - Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties
Het Museon als instituut voor Cultuur en Wetenschap vervult zijn door de Verenigde Naties bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de One Planet expositie. Het museum toont in de dynamische programmering inspirerende oplossingen voor zaken als gender gelijkheid, de klimaatproblematiek, een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie. Ook vraagstukken ten aanzien van gezondheid en biodiversiteit en voor het verkrijgen van begrip voor elkaar staan hierin centraal.
Samenwerking
Het evenement wordt mede georganiseerd door RVO, het Museon en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Dit is een origineel bericht van Museon
Ga naar alle berichten van deze organisatie.