Wangpo Tethong benoemd tot nieuwe directeur van International Campaign for Tibet

01 JUL 2021 15:50 | International Campaign for Tibet

Wangpo Tethong benoemd tot nieuwe uitvoerend directeur van de International Campaign for Tibet Europe

De raad van bestuur van International Campaign for Tibet Europe is verheugd te kunnen aankondigen dat Wangpo Tethong de nieuwe Executive Director wordt. Hij volgt Tsering Jampa op, die het kantoor in 1999 heeft opgericht en op 31 oktober 2021 met pensioen gaat.

Jan Anderson, voorzitter van de Raad van Bestuur, zei: “Ik ken Wangpo voor meer dan drie decennia en ken zijn toewijding aan de Tibet beweging. Hij brengt veel ervaring mee in het werken in Tibetaanse instellingen in ballingschap en Tibet-support groepen, evenals in niet-Tibetaanse bewegingen voor sociale en ecologische rechtvaardigheid. Het is mij een groot genoegen om hem aan te kondigen als de nieuwe Executive Director. Ik wil bij deze ook de huidige Executive Director Tsering Jampa van harte prijzen en bedanken voor haar inzet en uitstekende werk in de afgelopen twee decennia.”

Wangpo brengt een brede werkervaring met zich mee op diverse gebieden, waaronder milieucampagnes, onderwijs, belangenbehartiging voor Tibet, communicatie en ontwikkeling. Hij heeft bij Greenpeace Zwitserland gediend als plaatsvervangend hoofd van de media-afdeling; bij de Groene Partij (Zürich) als secretaris-generaal en woordvoerder; bij International Children’s Village in Trogen als opvoeder; bij Teachers Union (Zürich) als hoofd van de eenheid Communicatie; en bij SWISSAID, als hoofd van de campagne- en mediadivisie. Hij was ook bestuurslid van ICT Duitsland en lid van het Tibetaanse parlement. Daarnaast was Wangpo bestuurslid van Greenpeace Czech en van verschillende Tibet-gerelateerde organisaties, waaronder de Tibetan Youth Association in Europe, de Swiss-Tibetan Friendship Society, het International Tibet Support Network en Filming for Tibet. Hij is vice-president van Smartvote Tibet en adviseur van Tibet Initiative Deutschland.

Wangpo groeide op en werd opgeleid in Zwitserland. Hij studeerde af aan de Universiteit van Zürich. Zijn familie is gevestigd in Zwitserland.

ICT is een belangenorganisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor het bevorderen van democratische vrijheid voor alle Tibetanen, het waarborgen van hun mensenrechten en het beschermen van de Tibetaanse cultuur en het milieu. ICT is een beweging van meer dan 100.000 mensen wereldwijd, die het werk niet alleen financieel ondersteunen, maar ook bijdragen aan advocacy en campagnewerk of vrijwilligerswerk doen. Het werk van ICT integreert het verzamelen van informatie, campagne en belangenbehartiging, en de verspreiding van informatie en communicatie. Gecombineerd richten deze werkgebieden zich op de volgende centrale thema’s: Mensenrechten en politieke gevangenen, godsdienstvrijheid, milieu, racisme en wederkerigheid.

ICT heeft kantoren in Washington DC, Amsterdam, Brussel en Berlijn. In Nederland steunen meer dan 50.000 mensen ons werk.

Het kantoor van ICT Europe is gevestigd aan het Funenpark 1D, 1018 AK Amsterdam, Nederland en is sinds 1999 een geregistreerde NGO in Nederland. Het is het Europese kantoor van de International Campaign for Tibet.

Meer binnen de rubriek Beheer van verenigingen en liefdadigheidsinstellingen