Mark Rutte moet in het openbaar zijn empathie tonen voor Tibetanen in Nederland

09 DEC 2022 10:00 | International Campaign for Tibet Europe

Amsterdam, 9 december 2022, 

Drie Tibet-organisaties zullen op zaterdag 10 december 2022 op de Dam in Amsterdam van 15:00 tot 18:00 uur hun krachten bundelen met Oeigoeren, Hongkongers, Mongolen en Chinezen om er bij minister-president Mark Rutte op aan te dringen in het openbaar met de groepen van gedachten te wisselen over de druk die Chinese autoriteiten in Nederland uitoefenen. De groepen zullen handtekeningen verzamelen en steun vragen van parlementariërs voor hun zorgen.

Minister-president Mark Rutte heeft tot nu toe niet gereageerd op een open brief die op 31 oktober 2022 naar hem was gestuurd om een ontmoeting te hebben met Nederlanders en Tibetanen die zich richten op de activiteiten van de Chinese autoriteiten in Nederland. International Campaign forTibet Europe en haar partners verwelkomen de snelle actie van de regering om de politiebureaus te sluiten, maar zijn bezorgd over de ondermaatse publieke solidariteit van de Nederlandse autoriteiten.

Als de Nederlandse autoriteiten verwachten dat de slachtoffers van de Chinese vervolging zich openstellen voor de Nederlandse autoriteiten, moeten zij hen ook in het openbaar bijstaan.

International Campaign for Tibet Europe, Tibet Support Group Nederland en Tibetaanse Gemeenschap Nederland herhalen hun eis om met minister-president Mark Rutte te spreken over de reële bedreigingen die China vormt voor Nederlandse burgers van Tibetaanse afkomst en Tibetaanse politieke vluchtelingen die in Nederland wonen. 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Wangpo Tethong tel: +41787443010 wangpo.tethong@savetibet.nl

Romain Herbreteau tel: +31621662759 romain.herbreteau@savetibet.nl

 

Meer binnen deze rubriek