Publiek Wishful Singing en Fokke Obbema’s De zin van het leven enthousiast!

10 OKT 2022 10:36 | Stichting Wishful Singing

Publiek Wishful Singing en Fokke Obbema’s De zin van het leven enthousiast!

De eerste voorstelling van De zin van het leven is gespeeld en het publiek is dolenthousiast. Afgelopen vrijdag was De zin van het leven te zien in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Enkele reacties van het publiek:

“Ik ben diep onder de indruk van jullie prachtige zang en presentatie”

“Dankbaar dat ik jullie voorstelling mocht bijwonen”

“We hebben een prachtige avond gehad”

Aanstaande woensdag is de première in TivoliVredenburg in Utrecht om 20.00 uur.

 

Filosofisch muziektheater met intieme a cappella zang & indrukwekkende levensverhalen

In 2018 schreef Volkskrantjournalist Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor kreeg. Het stuk maakte veel los en resulteerde in een veertigtal prikkelende gesprekken met bekende en minder bekende Nederlanders en een boek dat een bestseller werd. Ook de zangeressen van Wishful Singing lopen rond met grote levensvragen. Samen met Fokke Obbema gaat het ensemble op zoek naar antwoorden. Dit leidt tot verrassend filosofisch muziektheater waarin vraaggesprek, lezing en muzikale interventie ons gezamenlijk terugbrengen tot nieuwe perspectieven op de cruciale vraag: ‘Wat is de zin van het leven?’.

In De zin van het leven worden verhalen uit het boek van Fokke Obbema vervlochten met repertoire en levenservaringen van Wishful Singing. Tijdens een intensief schrijf- en ontwikkeltraject maken de zangeressen een grote ontwikkeling door op het gebied van artistieke visie en vaardigheden. Diepgaande gesprekken over zingeving leiden tot zelfgeschreven teksten en scènes, waarin het ensemble niet alleen zingt, maar ook spreekt, beweegt en zich op authentieke, theatrale wijze tot elkaar en het publiek verhoudt. Een deel van de muziek is speciaal gearrangeerd en gecomponeerd voor deze voorstelling. Naast de teksten die Obbema heeft geschreven om het publiek mee te nemen in de verschillende invalswegen met betrekking tot de zin van het leven, zette hij zijn ervaring en ontmoetingen om in speciaal voor de voorstelling geschreven gedichten. Een aantal van de gedichten wordt voorgedragen, een aantal op muziek gezet.

Meer binnen deze rubriek