Corrie Scholman treedt toe tot Raad van Toezicht Zorgbalans

07 DEC 2023 16:43 | Zorgbalans

Zorgbalans heeft deze maand Corrie Scholman benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Vanaf 1 januari 2024 wordt zij lid van de Commissie Goed Werk en Goede Zorg. Zij neemt dan het stokje over van Aad Koster, die vanwege het einde van zijn termijn eind 2023 zal aftreden. Corrie Scholman heeft diverse eindverantwoordelijke posities gehad bij internationale organisaties en UMC Utrecht en heeft diverse nevenactiviteiten vervuld waaronder RvT bij gehandicaptenzorg Zozijn en RvC bij kinderopvang Partou.  

Achtergrond in de zorg

Corrie Scholman heeft Personeelsmanagement gestudeerd aan Hogeschool Midden Nederland en Labour and Organization (Business Studies) aan de Universiteit van Amsterdam. Ook heeft zij een tweetal internationale managementtrainingen gevolgd aan INSEAD in Frankrijk. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring als HR manager, waarvan ook bijna een decennium in de zorg. Zo heeft zij bij UMC Utrecht ruim negen jaar leiding gegeven aan de HR-afdeling (145 fte’s) en was zij namens NFU gedurende vijf jaar voorzitter van de HR-afdelingen van de academische ziekenhuizen.

Kwaliteit van zorg en werk

De speerpunten van Scholman bij de Raad van Toezicht bij Zorgbalans zijn kwaliteit van zorg en kwaliteit van werk. Corrie Scholman: ‘Gemotiveerd kijk ik er naar uit om vanuit de RvT een bijdrage te leveren aan de professionele zorg én persoonlijke aanpak van Zorgbalans. Dat doen we gezamenlijk; dus met en voor elkaar. Het is uitdagend en belangrijk dat iedereen in alle openheid kan bijdragen aan de doelgerichtheid van Zorgbalans’.

Gita Gallé, voorzitter Raad van Toezicht Zorgbalans: ‘Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Corrie Scholman. Met haar toetreding krijgen we een vakvrouw in onze raad op het gebied van Mens en Organisatie. Haar ervaring en expertise zal van meerwaarde zijn voor Zorgbalans in het licht van de strategische opgave en het arbeidsmarktvraagstuk waar we voor staan.’

Naast Corrie Scholman hebben Gita Gallé, Robin Alma, Thirza Tamboer en Michel de Haan zitting in de Raad van Toezicht van Zorgbalans.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kim Hirs, senior communicatieadviseur Zorgbalans, via communicatie@zorgbalans.nl of 023 - 8 918 918. Over Zorgbalans Zorgbalans is een grote ouderenzorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. De medewerkers ondersteunen mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Met 3.600 eigen professionele medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Dat doen zij bij mensen thuis en in de ontmoetingscentra en woonzorglocaties. Zie ook: www.zorgbalans.nl. Beeld: Corrie Scholman

Meer binnen de rubriek Zorg