Zorgbalans verwelkomt nieuwe leden Raad van Toezicht

14 DEC 2022 11:48 | Zorgbalans

Zorgbalans verwelkomt in januari Thirza Tamboer en Michel de Haan als nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Zij worden respectievelijk lid van de Commissie Goed Werk en de Commissie Economisch Duurzaam. Huidig lid Gita Gallé is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij nemen deze rollen over van voorzitter Marlies Ott en lid Ton van Veen die vanwege het einde van hun termijn eind 2022 zullen aftreden.

Strategisch adviseur in de ouderenzorg

Thirza Tamboer is eerst afgestudeerd en werkzaam geweest als fysiotherapeut en heeft daarna orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft twintig jaar ervaring als leidinggevende, adviseur en coach in de ouderen- en gehandicaptenzorg en bij de gemeente en is op dit moment strategisch adviseur bij Woonzorg Flevoland. Haar ervaring zit met name op het strategisch adviseren op koers en ambitie van een organisatie en het maken van de vertaalslag daarvan naar daar waar het telt; de relatie tussen de zorgverlener en de cliënt. Haar drijfveer is het bijdragen aan de kwaliteit van leven van degenen die ondersteuning nodig hebben.

Managing director in vastgoed

Michel de Haan heeft Bouwkunde gestudeerd aan Hogeschool Inholland en een masterclass professional services gevolgd aan de Nyenrode Business Universiteit en is managing director en partner bij Drees & Sommer Netherlands. Hij heeft al verschillende toezichthoudende functies gehad in de ouderenzorg en draagt met zijn werk bij aan het bouwen van huisvesting voor ouderen. Zijn ervaring bestaat met name uit ondernemerschap, beheersing van grote (vastgoed) projecten en brede bedrijfsvoering. Binnen de Raad van Toezicht van Zorgbalans zal hij zich daarom vooral richten op de financiële gang van zaken, vastgoed en duurzaamheid.

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Gita Gallé is bijna twee jaar lid Raad van Toezicht van Zorgbalans en vanaf januari voorzitter. Zij is zo’n kleine twintig jaar werkzaam als bestuurder in de zorgsector en is nu lid Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie: 'Ik ben zeer verheugd met de komst van onze nieuwe leden Thirza Tamboer en Michel de Haan en met mijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met elkaar een waardevolle invulling zullen geven aan onze toezichtsrol bij Zorgbalans en met elkaar bijdragen aan de ouderenzorg van de toekomst in deze regio.'

Naast Gita Gallé, Thirza Tamboer en Michel de Haan hebben ook Aad Koster en Robin Alma zitting in de Raad van Toezicht van Zorgbalans.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kim Hirs, senior communicatieadviseur Zorgbalans, via communicatie@zorgbalans.nl of 023 - 8 918 918. Over Zorgbalans Zorgbalans is een grote ouderenzorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. De medewerkers ondersteunen mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Met ruim 3.800 professionele medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Dat doen zij bij mensen thuis en in de negen ontmoetingscentra en dertien woonzorglocaties. Zie ook: www.zorgbalans.nl. Foto: Gita Gallé, Michel de Haan en Thirza Tamboer (v.l.n.r.)

Meer binnen de rubriek Gezondheid/gezondheidszorg