Vera Bergkamp nieuwe bestuurder Zorgbalans

05 APR 2024 12:10 | Zorgbalans

Zorgbalans heeft oud-politicus Vera Bergkamp benoemd als haar nieuwe bestuurder. Vanaf 1 juni volgt zij de huidige bestuurder Tamara Pieterse op die na 6,5 jaar de overstap maakt van de ouderenzorg naar UWV. Vera Bergkamp gaat ouderenzorgorganisatie Zorgbalans verder helpen met het inrichten van een toekomstbestendige organisatie zodat zij in 2030 toonaangevend is in oplossingen voor de exploderende zorgvraag.

Vera Bergkamp was tot afgelopen jaar Voorzitter van de Tweede Kamer. Daarvoor was zij vanuit D66 als kamerlid o.a. woordvoerder voor langdurige zorg en familierecht. Zij heeft zich destijds ingezet voor betaalbare en toegankelijke zorg, waarbij het accent lag op goede kwaliteit. Voordat zij de politiek in ging, was ze directeur human resources bij de Sociale Verzekeringsbank en voorzitter van LHBTI-rechtenorganisatie COC. Vera Bergkamp studeerde bestuurskunde en politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  

Toekomst van de (ouderen)zorg

De toekomst van de (ouderen)zorg staat onder druk door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen. Vera Bergkamp gaat zowel de bedrijfsvoering als zorgonderdelen aansturen en zal de medewerkers uitdagen en ruimte en vertrouwen geven om tot toonaangevende oplossingen te komen. Ook zal zij de topstructuur van Zorgbalans ontwerpen en herinrichten.

Vera Bergkamp: ‘Ik heb veel zin om samen met alle mensen van Zorgbalans mij in te zetten voor onze ouderen!’

Gita Gallé, voorzitter Raad van Toezicht Zorgbalans: ‘Met haar toetreding hebben wij een waardige en bekwame opvolger voor het bestuur van Zorgbalans gevonden. Vera heeft veel kennis van de (langdurige) zorg en is gewend om aan complexe vraagstukken te werken. We hebben er alle vertrouwen in dat zij samen met de collega’s van Zorgbalans in staat is om de uitdagingen in de ouderenzorg in onze regio verder te brengen. De Raad van Toezicht wenst haar hierbij veel succes!’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kim Hirs, senior communicatieadviseur Zorgbalans, via k.hirs@zorgbalans.nl of 023 - 8 918 918. Over Zorgbalans Zorgbalans is een grote ouderenzorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. De medewerkers ondersteunen mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Met 3.600 eigen professionele medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Dat doen zij bij mensen thuis en in de ontmoetingscentra en woonzorglocaties. Zie ook: www.zorgbalans.nl. Beeld: Vera Bergkamp

Meer binnen de rubriek Zorg