Deadline nadert: Meld je aan voor de Philips Innovation Award 2024!

30 NOV 2023 14:05 | Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award is de grootste ondernemersprijs voor studenten in Nederland, bedoeld voor studenten en recent afgestudeerden, tot maximaal 3 jaar na hun afstuderen. Voor degenen die hun startup of baanbrekende idee naar het volgende niveau willen te tillen, is dit een gouden kans. Het traject van de Philips Innovation Award biedt toegang tot deskundige begeleiding, waardevol investeerdersadvies, trainingsessies, workshops en een prijs ter waarde van €50.000. De kernfocus draait om het bieden van een waardevol leertraject dat voordelig is voor alle deelnemers. De partners van de award investeren actief in dit proces en dragen bij aan coaching en feedback die essentieel zijn voor het hele traject. Hun betrokkenheid is cruciaal om ervoor te zorgen dat elke deelnemende startup waardevolle input en advies ontvangt die essentieel zijn voor hun groei en het realiseren van hun idee.

Meld je aan vóór 6 december

Startups die willen deelnemen aan de Philips Innovation Award 2024 worden uitgenodigd om hun businessplannen in te dienen voor de deadline van 6 december om 23:59 uur. Om alle deelnemers van verschillende stadia een platform te bieden om hun innovaties te ontwikkelen, zijn twee leagues gecreëerd: de Innovator en Rough Diamond league. Na de deadline wordt elk plan beoordeeld door een business panel bestaande uit ervaren ondernemers, investeerders, zakenvrouwen en zakenmannen. De top dertig startups, bepaald door de hoogste totaalscore, gaan door naar de halve finale.

Waardevolle investeerderspartners

De verschillende stadia van de prijs stellen de deelnemende startups in staat zich geleidelijk te ontwikkelen. Naast het dienen als leerervaring voor deelnemers fungeert het traject als een kritisch validatiepunt voor investeerders en andere belanghebbenden met interesse in start-ups in een vroeg stadium. Onder de investeerderspartners van de Philips Innovation Award bevinden zich Inkef Capital, Innovation Quarter, Graduate Entrepreneur, Slingshot, Antler, Asif Ventures, Shamrock Ventures en Rockstart. Een plaats in de finale behalen duwt startups niet alleen naar het volgende niveau, maar communiceert ook naar tal van instellingen dat een onderneming wordt erkend als van hoge kwaliteit. Daarom is de Philips Innovation Award niet dan alleen competitie, maar biedt het diverse voordelen die verder gaan dan alleen de overwinning.

Inspirerende voorgaande deelnemers

Als we kijken naar de prestaties van voorgaande deelnemers aan de Philips Innovation Award, zien we een diverse reeks ondernemerssuccessen en innovaties. Deze individuen hebben een blijvende impact achtergelaten in hun respectieve industrieën. Neem bijvoorbeeld de transformerende invloed van Felyx, een halve finalist van de editie van 2018. Door gedeelde elektrische bromfietsen aan te bieden, heeft het bedrijf het stedelijke mobiliteitslandschap aanzienlijk veranderd en is het een integraal onderdeel geworden van het hedendaagse transport. Op dezelfde manier staat LaLaLand bekend als een andere opmerkelijke innovatie in de mode-industrie. Na hun overwinning in de Philips Innovation Award van 2020 heeft LaLaLand de mode gerevolutioneerd door gepersonaliseerde en inclusieve synthetische modellen te introduceren voor e-commerce merken. Deze innovatieve aanpak trok brede aandacht en leidde tot samenwerkingen met merken zoals Tommy Hilfiger en Zalando. In de biotechnologiesector kwam de baanbrekende startup Loop Biotech naar voren als winnaar van de Philips Innovation Award 2021. Hun bijdragen hebben internationale erkenning gekregen met vermeldingen op bekende platforms zoals CNN. Ook hebben ze €75.000 aan financiering ontvangen van Graduate Entrepreneur. Respyre, de winnaar van de Philips Innovation Award 2022, heeft ook een lening van €300.000 gekregen van het Noord-Holland Innovation Fund. Zoals deze succesverhalen laten zien, heeft de Philips Innovation Award een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van opkomende startups.

Ben je klaar om je startup naar het volgende niveau te brengen en een prijs ter waarde van 50K te winnen? Aarzel niet en meld je aan voor de Philips Innovation Award 2024 vóór 6 december (23:59 uur)! Meld je nu aan op www.phia.nl.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen