Winnaars one-pagers competitie Philips Innovation Award 2023

18 NOV 2022 10:00 | Philips Innovation Award

Rotterdam 18 november 2022 - De Philips Innovation Award (PHIA) is de grootste (studenten)ondernemersprijs van Nederland, bedoeld voor studenten en recent afgestudeerde die hun startup of idee verder willen ontwikkelen. Met als doel ondernemerschap en innovatie onder studenten te stimuleren en de ondernemers van morgen aan te moedigen om de eerste stappen te zetten richting een succesvolle onderneming. De ‘Development Stage’ is zojuist van start gegaan, waarbij de startups hun businessplan (deadline 20 januari) kunnen inleveren. 

Voordat het traject van deze competitie van start gaat, maken wij graag de winnaars bekend van de optionele ‘Idea Stage’. Deze fase was een waardevol eerste feedbackpunt waarbij alle startups en ideeën feedback hebben gekregen van early-stage venture capital investeerder Graduate Entrepreneur. 

De winnaars van de one-pager competitie

Dit jaar zijn er vijf winnaars van de one-pager competitie. Flame Away, RevClime, Bladesense, Accuselect en Shore Systems. De startups zijn beoordeeld op basis van onder andere originaliteit, commerciële waarde en uiteraard de innovatiegraad. 

De ideeën variëren sterk van elkaar; Flame Away produceert en verkoopt een ‘throwable fire extinguishing tool’. RevClime creëert waarde uit opgevangen koolstofuitstoot. Bladesense automatiseert en digitaliseert inspectie procedures van composiet onderdelen in de luchtvaartindustrie. Accuselect helpt bij het vinden van de juiste thuisaccu, waardoor je eenvoudig kunt besparen op je energierekening. Shore Systems heeft een drone ontwikkelt met een verlengde zweefduur en kruisvlucht bereik, waardoor drone-operaties industriële activa op afstand kunnen inspecteren. Al met al waardevolle ideeën met oog op de toekomst.  

The Philips Innovation Award 2023 

Nu de eerste fase - de Idea Stage - is afgesloten, gaat de volgende fase van start. Tijdens deze fase krijgen jonge ondernemers de kans om hun ondernemingsplan in te leveren; een stap dichterbij deelname aan de halve finale. De ondernemingsplannen worden beoordeeld door ons businesspanel bestaande uit ervaren ondernemers en experts. De plannen worden voorzien van persoonlijke feedback, waarbij uiteindelijk dertig startups doorgaan naar de halve finale op 24 april 2023. 

Heb jij een innovatieve startup-(idee)? Schrijf je dan in voor het traject van de Philips Innovation Award 2023 voor de deadline op 20 januari 2023 en maak kans op een prijs ter waarde van €50.000 euro via www.phia.nl 

 

Meer binnen de rubriek Bouw en techniek