Philips Innovation Award is back!

13 OKT 2022 15:12 | Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award (PHIA) is de grootste (studenten)ondernemersprijs van Nederland, bedoeld voor studenten en recent afgestudeerde die hun startup of idee verder willen ontwikkelen. Elke deelnemer profiteert tijdens het proces van feedback van experts, leerzame workshops en uitgebreide trainingen.Alle facetten die je als jonge ondernemer nodig hebt om jouw startup een kickstart te geven! De PHIA bestaat uit de volgende vier verschillende ‘Stages’; 

Voordat je met je bedrijfsplan deelneemt aan een van onze twee competities, zijn de one-pagers de eerste fase van de PHIA en dienen ze als waardevol eerste feedbackpunt. Tijdens deze Idea Stage krijg jij de kans om je idee te concretiseren en goed na te denken over de verschillende facetten van jouw startup. Goed om te weten is dat de Idea Stage optioneel is. Wij werken tijdens deze fase nauw samen met early-stage venture capital investeerder Graduate Entrepreneur. Zij zullen feedback geven op alle one-pagers, waarbij de vijf beste een prijs winnen van respectievelijk €500, €400, €300, €200 en €100!

Vervolgens begint de ‘Development Stage’ waarbij je je businessplan inlevert. Onze richtlijnen geven je duidelijke instructies voor het schrijven van dit plan. Door je buesinssplan in te leveren, ben je een stap dichter bij deelname aan de halve finale. De businessplannen worden beoordeeld door ons business panel, een groep professionals en ondernemers, die gematcht worden aan businessplannen op basis van ervaring en expertise. Zij kijken naar originaliteit, duurzaamheid, commerciële potentie en uiteraard de innovatiegraad. 

De dertig startups met de hoogste scores gaan door naar de halve finale die plaatsvindt in de ‘Refining Stage’. Voordat de halve finale plaatsvindt, worden de startups uitgenodigd om deel te nemen aan Coaching day, Prototype day, Talent day en Investor day. Na de halve finale kiest de jury de deelnemers die mogen deelnemen aan de laatste fase, en doorgaan naar de Grand Final. 

Tijdens de ‘Final Stage’ bereikt de PHIA zijn hoogtepunt. Ter voorbereiding op deze dag organiseren we een Pitching day. De beste teams uit de Innovator League en de Rough Diamond League strijden om een prijs ter waarde van respectievelijk €50,000 en €10,000. De Grand Final wordt een waardevolle avond vol geweldige pitches, innovatie en inspirerende sprekers. 

De afgelopen jaren zijn er veel succesvolle startups uit het traject voort gekomen. Hun inspirerende verhalen zijn te lezen op de onze website.   

Heb jij het lef om je idee om te zetten in een succesvolle startup? Lever dan nu je one-pager in voor de - optionele - eerste fase van de Philips Innovation Award 2023! 

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media