Op de agenda: online taalcafé, Staat van het Theater, microdosing en Slag op de Zuiderzee

11 AUG 2023 10:45 | ANP Persportaal

Op Persportaal worden regelmatig evenementen aangekondigd. Dit staat er de komende maanden op het programma.

Op woensdag 16 augustus start het twintigste Vertel es - online taalcafé, vanuit Alkmaar. Steeds meer nieuwkomers en Nederlanders zijn door Vertel es wekelijks in contact, vergroten zo hun begrip voor elkaar en verbreden hun netwerk en horizon. Het taalcafé is er voor alle nieuwkomers die bezig zijn om de Nederlandse taal op niveau te krijgen voor een passende studie of baan, met inburgeren, werk en een netwerk opbouwen. 

Regisseur, schrijver en artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt draagt dit jaar de Staat van het Theater voor. Hij opent hiermee officieel het Nederlands Theater Festival in het teken van “prachtig, urgent, meeslepend en onontkoombaar theater”. De Staat van het Theater wordt uitgesproken op donderdag 7 september om 17:00 uur in de Kleine Komedie te Amsterdam. 

Microdose Together, een Amsterdamse organisatie met de missie om educatie en informatie  te verschaffen over hoe microdosing een alternatief kan zijn voor alcohol, kondigt het eerste sociale evenement met microdosing psilocybine truffelthee aan. Het bedrijf zal vier evenementen organiseren in september 2023 en heeft het PRSM lab van de Universiteit Leiden uitgenodigd om een baanbrekend onderzoek uit te voeren naar de effecten van psilocybine op sociaal gedrag. 

Na de eerste editie vorig jaar viert Hoorn op 14 en 15 oktober opnieuw de Slag op de Zuiderzee. Het is dit jaar precies 450 jaar geleden dat voor de Hoornse kust de overwinning plaatsvond op de Spanjaarden en zo het prille Nederland ontstond. Havenstad Hoorn viert de vrijheid met een weekend vol muziek, theater, historische schepen, kinderactiviteiten, marcherende schutters en zingende geuzen. 

In 2018 schreef Volkskrantjournalist Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor kreeg. Het stuk maakte veel los en resulteerde in een bestseller met een serie interviews over de zin van het leven. De zangeressen van Wishful Singing nodigen Obbema uit om samen het podium op te stappen en om op zoek te gaan naar antwoorden op de cruciale vraag: ‘Wat is de zin van het leven?’. Wegens eerder succes en uitverkochte zalen gaat de productie in najaar 2023 in reprise. 

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws