Pensioen: Zzp’er met laag inkomen is er amper mee bezig en werknemers moeten goed opletten

23 AUG 2023 11:37 | ANP Persportaal

De nieuwe pensioenwet werd deze zomer ingevoerd. Ook op Persportaal werd hierover geschreven. ANP Business selecteerde een aantal berichten.

Of en op welke manier zzp’ers hun pensioen regelen, blijkt sterk afhankelijk van hun besteedbaar inkomen. Zzp'ers die minder verdienen zijn veel minder actief bezig met hun pensioen dan degenen die meer verdienen. Bovendien kennen ze de fiscale regels slechter en hebben ze geen goed beeld van de hoogte van hun huidige pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Knab onder ruim 1.600 zzp’ers naar aanleiding van de nieuwe pensioenwet.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besteedt via een campagne veel aandacht aan de nieuwe pensioenwet. De komende jaren voeren alle pensioenfondsen de wet in, stap voor stap. “Dit is een uitstekend moment voor werknemers om te kijken wat zij opbouwen”, zegt Ger Jaarsma, voorzitter van de Pensioenfederatie in een expertquote. “Zo kunnen zij zich financieel beter voorbereiden op de periode van pensioen.” 

VMN Media en advocaat en hoogleraar Mark Heemskerk hebben het boek met de titel ‘Pensioenruzies’ uitgegeven. “Ook als je geen kaas hebt gegeten van pensioenen, kun je je hart ophalen aan de verhalen”, zegt auteur Mark Heemskerk. “Van grappig tot triest.In de categorie uit het leven gegrepen.”

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws