Zeehonden, kiwi’s en dolfijnen: de opmerkelijkste berichten over dieren

24 AUG 2023 10:08 | ANP Persportaal

ANP Business maakte een selectie van het opvallendste dierennieuws van de afgelopen maand. 

Driekwart van de Nederlanders (74 procent) ziet geen toekomst in het Dolfinarium in zijn huidige vorm. Dat blijkt uit opinieonderzoek van World Animal Protection, uitgevoerd door Ipsos. World Animal Protection pleit voor een fokverbod voor dolfijnen, en ziet het onderzoek als een wake-up call voor het Dolfinarium. “Nederland vraagt om een drastische koerswijziging”, zegt Sanne Kuijpers, campagnemanager Wilde dieren.

Tijdens de pandemie gebruikten veel landen ‘social distancing’, maatregelen om sociaal afstand te houden die de overdracht van het virus aanzienlijk verminderden. Wetenschappers van onder andere NIOZ hebben nu ontdekt dat grijze zeehonden en gewone zeehonden in de Nederlandse Waddenzee verschillende vormen van social distancing vertonen. Dit kan een evolutionair gevolg zijn van verschillen in vatbaarheid voor ziekte. 

Vijf jaar na de Nederlandse primeur is er begin augustus wederom een kiwi uit het ei gekropen in Avifauna. Het vogelpark is trots op deze unieke gebeurtenis. In 2018 was Tuatahi het allereerste kiwi kuiken ooit in een Nederlandse Dierentuin. Naast Zoo Frankfurt is Avifauna de enige Europese dierentuin waar dit jaar een kiwi uit het ei kroop. 

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws