'Kinderen die jong leren omgaan met geld hebben later minder kans op financiële problemen'

31 MRT 2023 14:01 | De Volksbank

Dit is een expertquote van Hilde Krens, Manager financiële educatie, Volksbank.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Lancering Wegwijzer Geldzaken in de Week van het geld | ANP

Door kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld, vermindert de kans op financiële problemen op latere leeftijd. Lesmateriaal moet daarom aandacht hebben voor actuele onderwerpen zoals cybercrime en duurzaamheid, en aansluiten op de behoeften van kinderen en leerkrachten. Omgaan met geld is een essentiële vaardigheid voor het goed functioneren in de maatschappij.

Geld is een thema dat steeds meer leeft en dat zien we terug in de groeiende vraag naar financiële educatie. Als de Volksbank zijn we er trots op dat we dit kwartaal al bijna 200.000 kinderen hebben kunnen helpen om slim om te gaan met geld via onze gastlessen op scholen en het gratis lesmateriaal van Eurowijs.

In het eerste kwartaal van 2023 is het aantal aanvragen naar lessen en lesmateriaal van Eurowijs met 40 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar tijd is het aantal aanvragen in het eerste kwartaal zelfs meer dan verdubbeld.

Meer binnen de rubriek Onderwijs