'Bevordering Friese taal goed voor de gemeenschapszin in Friesland'

09 APR 2024 16:53 | De Volksbank
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Noraly King

Aanleiding:
Miljoenen om Friese taal te behouden | Trouw

RegioBank erkent het belang van de stimulering van de Friese taal. Dat klanten in hun eigen taal bij ons terecht kunnen, wordt hoog gewaardeerd. Praten in je eigen (streek)taal versterkt de band met de lokale gemeenschap. Dat blijkt ook uit de Nationale DorpenTop, een jaarlijks event van RegioBank over de kracht van de regio.

Iedere regio heeft haar eigen cultuur, geschiedenis, karakter en (streek)taal. Van noaberschap tot mienskip: elke regio vult op een eigen manier in hoe je samen, met en naast elkaar leeft. Vorig jaar was de DorpenTop in het Friese Warten waar naar voren kwam dat veel Friezen oog hebben voor het collectieve belang van de gemeenschap en de Friese taal die overal in de regio een gelijkwaardige plek verdient.

De Rijksinvestering om de Friese taal te bevorderen gaat zeker zorgen voor een betere sociale cohesie in Friesland. Iets waar RegioBank een voorvechter van is: een fijne regio en buurt om te wonen, werken en leven. Onze adviseurs wonen vaak in de buurt waar ze werken en spreken de taal van hun klanten. Sociale cohesie is de reden waarom ze de telefoon opnemen in het Frysk: Wolkom, hoe kin ik jo helpje?

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws