Spoken word artiest Derek Otte en andere Rotterdamse helden schitteren in Rotterdam Ahoy

21 MRT 2024 17:10 | I Care Producties

Op dinsdag 4 juni staat Rotterdam Ahoy in het teken van Impact Night, een gloednieuw evenement dat duizenden bezoekers samenbrengt voor een waanzinnige show en de mogelijkheid biedt direct impact te maken op verschillende maatschappelijke thema's. Deze avond, gevuld met inspiratie en entertainment, wordt groots afgesloten met internationale ster Rita Ora, maar biedt ook een podium aan enkele trotse vertegenwoordigers van de lokale scene.

Rotterdamse helden in de spotlights

Zo zal Derek Otte, de bekende Rotterdamse spoken word artiest, tijdens de Impact Night het podium betreden. Derek Otte, wiens wortels diep in Rotterdam liggen, zal spreken over de kracht van het individu om verandering teweeg te brengen. Het voorprogramma wordt verrijkt in samenwerking met de Rotterdamse organisatie Quardin. Quardin biedt een platform aan jongeren om met elkaar aan ieders talent te werken. Vanuit Quardin treden twee opkomende Rotterdamse artiesten op, Vlins en Laura Yasmin. Deze lokale talenten nemen het publiek mee in een waanzinnige show en zullen natuurlijk hun bekende hit ‘Stemgeluid’ ten gehore brengen.

"Rotterdam staat bekend om zijn diversiteit en creativiteit. Impact Night is een viering van deze kenmerken, waarbij zowel internationale als lokale talenten samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren", aldus Wendy Kakebeeke, directeur van Young Impact en tevens organisator van het evenement.

Onvergetelijke avond vol muzikaal spektakel

Op 4 juni wordt Rotterdam Ahoy het toneel van een buitengewone show die maar liefst 2,5 uur duurt. Wereldster Rita Ora, die speciaal voor Young Impact naar Nederland afreist, zal het podium betreden en haar fans ontmoeten. "Ik verheug me erop om weer in Nederland te zijn met een show en mijn boodschap van gelijke kansen en inclusiviteit te delen", aldus Rita Ora. Naast haar betreden ook Nederlandse artiesten zoals Son Mieux, Kraantje Pappie en Numidia het podium. Zo deelt Kraantje Pappie openlijk zijn ervaringen rond mentale gezondheid, wat de avond nog specialer maakt. De hosts van de avond zijn allesbehalve van ondergeschikt belang: zij brengen weliswaar geen muziek, maar wel belangrijke, impactvolle boodschappen. Onder meer Kris Kross voorman Yuki Kempees, presentatrice Gwen van Poorten en presentator Klaas van Kruistum geven vorm aan de avond door onderwerpen en standpunten aan te kaarten die ogen zullen openen. Kortom, een avond vol spektakel die je niet wilt missen!

Unieke ervaringen en directe impact 

De Impact Night begint direct zodra bezoekers binnenkomen, in de Impact Zone. Hier bundelen diverse organisaties, waaronder FC Straat, WWF, KRO-NCRV, MindUS, Danspaleis en JoinUS hun krachten om elke bezoeker direct te betrekken bij verschillende activiteiten. Denk aan initiatieven rondom eenzaamheid, klimaat, gelijke kansen, mentale gezondheid en diversiteit. De Impact Zone bevindt zich door heel Ahoy heen en biedt bezoekers een unieke gelegenheid om direct impact te maken. Tijdens de avond vinden er alleen al via de Impact Zone 300.000 impactmomenten plaats, wat slechts het begin is van een grotere beweging. Impact Night draagt bij aan: 

  • Vergroening: Bij de aankoop van elk ticket wordt 1 euro gedoneerd aan het vergroenen van schoolpleinen. 
  • Bevordering van mentale gezondheid: Met Impact Night wordt de start van een positieve golf in de mentale gezondheid van jongvolwassenen ingeluid, wat resulteert in het verminderen van eenzaamheid binnen deze doelgroep. 
  • Bevordering van beter onderwijs: Impact Night draagt bij aan de verbetering van het burgerschapsonderwijs voor meer jongeren in Nederland.

Impact Night 2024

Impact Night staat in 2024 voor de allereerste keer op dinsdag 4 juni in Rotterdam Ahoy van 20:00 tot 22:30 uur. De deuren gaan open om 18:30 uur waarbij de Impact Zone direct tot leven komt. Het voorprogramma start om 19:00 uur en de grote show om 20:00 uur. Kaarten zijn te koop vanaf EUR 20,- via Ticketmaster. Meer info op www.impactnight.nl 

Mis deze primeur niet en laat je verrassen door een avond vol entertainment en impact! 

Meer binnen de rubriek Entertainment