Young Impact krijgt 25.000 jongvolwassenen in actie met spectaculaire show in Ahoy!

05 JUN 2024 08:07 | I Care Producties

Gisteren, 4 juni, in de week van de mentale gezondheid, organiseerde Young Impact twee inspirerende shows in Rotterdam Ahoy: Young Impact Day en Impact Night. Niet eerder werd er een evenement in Nederland georganiseerd wat de combinatie tussen entertainment en positieve impact zo sterk maakte. Deze evenementen brengen artiesten en jongvolwassenen samen om het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan en positieve verandering te bevorderen. 

Artiesten delen persoonlijke ervaringen  

Tijdens zowel Young Impact Day als Impact Night toonden artiesten Kraantje Pappie, Numidia en Son Mieux niet alleen hun muzikale talenten, maar waren ze ook openhartig over hun persoonlijke struggles. Ze spraken over hun eigen ervaringen met mentale gezondheid, de obstakels die ze hebben overwonnen en de manieren waarop ze hiermee omgaan. Hun openheid bood herkenning en inspiratie voor de bezoekers, onderstreepte het belang van mentale veerkracht en laat zien dat niemand er alleen voor staat. Deze persoonlijke verhalen maakten de evenementen niet alleen muzikaal indrukwekkend, maar ook diepgaand en betekenisvol. 

Op 1 dag een golf van 75.000 positieve berichten 

Tijdens de week van de mentale gezondheid liet Young Impact een positief geluid laten horen. Bezoekers werden opgeroepen om tijdens beide shows drie personen in hun omgeving een bericht te sturen, wat betekent dat we op één dag 75.000 mensen in Nederland een hart onder de riem staken. Daarnaast bood het podium ruimte aan de mentale gezondheidsorganisatie 'Wezienmekaar' en spoken word artiest Mees van Rijswijk. Om inclusiviteit te bevorderen, was er bij beide shows een gebarentolk aanwezig en waren kaarten dankzij partners al vanaf twintig euro verkrijgbaar. Partner Nationale-Nederlanden erkent de cruciale rol van mentale veerkracht bij het vormgeven van een gezonde toekomst en is trots om betrokken te zijn. 

In actie voor een betere mentale gezondheid 

Uit recent onderzoek blijkt dat zeventig procent van de jongeren en jongvolwassenen graag willen bijdragen aan sociale veranderingen, zoals mentale gezondheid, gelijke kansen en klimaat. Tijdens de shows bood Young Impact handvatten om op een positieve manier het verschil te maken met sprekers zoals Maartje Bregman, Amjad Almatni, en een Impact Zone waar partners zoals WWF, UNICEF, Quardin, MindUS, Bendl, de Naaierij en Join Us activaties organiseerden om direct een golf van impact te starten.  

Rita Ora 

De Britse zangeres Rita Ora geeft met de Young Impact Day en Impact Night een gepaste internationale start van haar eerste concertreeks in 2024. Ora, ambassadeur voor UNICEF, vluchtte als kind met haar ouders uit Joegoslavië en zet zich sindsdien in voor mensenrechten en gelijke kansen voor vrouwen. In Rotterdam zal ze haar eigen verhaal delen en haar nieuwste muziek ten gehore brengen. 

Met deze waanzinnige show in Ahoy, waar 25.000 jongeren en jongvolwassenen samenkomen met BN’ers, spraken we ons gezamenlijk uit over belangrijke maatschappelijke thema’s en benadrukken we het belang van mentale gezondheid. 

Meer binnen de rubriek Entertainment