ReumaNederland introduceert Reuma Light Walk: een sprookjesachtige lichtjeswandeling

13 JUN 2024 08:06 | I Care Producties

13 juni 2024  – Op zaterdag 12 oktober, WereldReumaDag, organiseert ReumaNederland de eerste editie van de Reuma Light Walk. Dit wandelevenement vindt plaats bij zonsondergang in de sprookjesachtige bossen en tuinen van Kasteel Rosendael bij Arnhem.

De Reuma Light Walk is een lichtjeswandeling waarbij Reuma Nederland alle mensen met reuma letterlijk in het licht zet. De bospaden in het park worden eenmalig voor dit evenement sfeervol verlicht en onderweg wandelen deelnemers langs speciaal verlichte plekken. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 3, 6 en 12 kilometer en worden aangemoedigd om zichzelf en hun omgeving te verlichten met lampjes. De wandelingen zijn ook geschikt voor mensen met reuma.

Naast deelnemen aan de wandeling roept ReumaNederland iedereen op geld in te zamelen en zo een verschil te maken voor mensen met reuma. Mensen die vanwege pijn en vermoeidheid niet het leven kunnen leiden, dat ze graag zouden willen. En die vaak het gevoel hebben dat ze tekortschieten, als ouder, vriend of collega. Door geld op te halen voor onderzoek naar betere behandelingen kunnen ook zij hun leven weer oppakken en genieten van een toekomst waar je naar uitkijkt.

Met de Reuma Light Walk wil ReumaNederland meer mensen in beweging krijgen en tegelijk een eerbetoon geven aan iedereen die dagelijks te kampen heeft met ontstekingsreuma en artrose.  'Bewegen is juist voor mensen met reuma heel belangrijk, maar helaas niet zo vanzelfsprekend’, aldus Jan-Willem Förch, directeur van Reuma Nederland.

Schrijf je in voor de Reuma Light Walk voor slechts €15,- via www.reumalightwalk.nl.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen