Vijfde editie van de Hollandse Limes Classic op zaterdag 21 september

16 SEP 2024 08:10 | I Care Producties

Op zaterdag 21 september vindt alweer de vijfde editie van de Hollandse Limes Classic plaats, een wielerevenement dat sport, zorg en erfgoed samenbrengt. Deelnemers kunnen kiezen uit drie routes van 15, 40 en 80 kilometer, waarbij ze onderweg langs verschillende Romeinse highlights fietsen, zoals Hortus Populus en het Matilo Park. Hier kan even gestopt en uitgerust worden terwijl de deelnemers meer leren over de geschiedenis.

Het evenement start en eindigt bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De wielrenners worden feestelijk ontvangen bij hun terugkeer, met livemuziek en een speciale medaille die met zorg is gemaakt door cliënten van Ipse de Bruggen. Clienten van Ipse de Bruggen kunnen ook deelnemen aan het evenement met de korte afstand van 15 kilometer met verschillende duofietsen die hiervoor beschikbaar zijn gesteld.

De Hollandse Limes Classic biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook de kans om het rijke erfgoed van de Romeinse Limes in Nederland te ontdekken. Het evenement brengt verschillende aspecten van de maatschappij samen, met oog voor zowel sport als cultuur en zorg.

Praktische informatie:

  • Datum: Zaterdag 21 september
  • Start- en finishlocatie: Ipse de Bruggen, Zwammerdam
  • Afstanden: 15 km, 40 km en 80 km
  • Hoogtepunten onderweg: Hortus Populus en Matilo Park
  • Feestelijke ontvangst bij terugkomst met muziek en medailles


Meer binnen de rubriek Sport