25.000 jongeren, jongvolwassen en BN'ers vieren en maken impact met show in Ahoy!

29 MEI 2024 07:42 | I Care Producties

Amsterdam, 29 mei 2024 – Op dinsdag 4 juni, in de week van de mentale gezondheid, organiseert Young Impact twee inspirerende shows in Rotterdam Ahoy: Young Impact Day en Impact Night. Wereldster Rita Ora, die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komt, treedt samen met artiesten als Son Mieux, Kraantje Pappie, Numidia en Bizzey op. Naast muzikaal entertainment delen ze ook persoonlijke verhalen. Niet eerder werd er een evenement in Nederland georganiseerd wat de combinatie tussen entertainment en positieve impact zo sterk maakt. 4 Juni vormt de start van een jaar vol impact waarin we op vele momenten met elkaar verbinden en positieve verandering creëren. 

Young Impact Day

Op 4 juni wordt in de namiddag Young Impact Day georganiseerd. Een show in Ahoy waarmee met 15.000 jongeren de gemaakte impact van afgelopen jaar wordt gevierd. Alleen dit jaar kwamen er al meer dan 100.000 jongeren in actie via Young Impact mede dankzij het MDT. Juist nu enorm belangrijk aangezien recent onderzoek[1] uitwijst dat jongeren veel mentale klachten ervaren en zingeving één van de mogelijke oplossingen kan zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderstreept dit.

Impact Night

Uit recent onderzoek blijkt dat zeventig procent van de jongeren en jongvolwassenen graag voor verandering zorgt in verschillende sociale uitdagingen zoals gelijke kansen, (mentale) gezondheid en klimaat. Dit blijkt ook uit de massale opkomst op klimaatdemonstraties en de recente protesten op universiteiten en hogescholen. Met de Impact Night biedt Young Impact handvatten om op een positieve manier het verschil te maken met sprekers zoals Maartje Bregman, Amjad Almatni en een Impact Zone. Hier organiseren diverse partners zoals WWF, Unicef, , Quardin, MindUS, Bendl, de Naaierij en Join Us een activatie om direct een golf van impact te starten. De diverse artiesten zullen niet alleen voor muzikaal entertainment zorgen, maar ook de bezoekers inspireren met persoonlijke verhalen over hun eigen problemen en obstakels.

Inclusiviteit en mentale gezondheid

De Young Impact Day en Impact Night worden georganiseerd in de week van de mentale gezondheid. We geven hier een positief geluid aan door onder andere alle bezoekers op te roepen tijdens beide shows drie personen in hun omgeving een bericht te sturen. Een actie waarmee we op 1 dag 75.000 mensen in Nederland een hart onder de riem steken. Verder biedt het podium een plek aan mentale gezondheidsorganisatie ‘Wezienmekaar’ en spoken word artiest Mees van Rijswijk. Young Impact Day en Impact Night is er voor álle jongeren, hierom is er een gebarentolk bij beide shows aanwezig en worden dankzij partners kaarten al vanaf twintig euro aangeboden. Partner Nationale-Nederlanden erkent de cruciale rol van mentale veerkracht bij het vormgeven van een gezonde toekomst en is hierom blij om betrokken te zijn bij Young Impact Day om zo de jonge bezoekers direct te activeren in actie te komen voor een gezondere mentale toekomst.

Rita Ora

Voor de Britse zangeres Rita Ora betekenen de Young Impact Day en Impact Night een gepaste internationale start van haar eerste concertreeks in 2024. Ora, ambassadeur voor UNICEF, vluchtte als kind met haar ouders uit Joegoslavië. Sindsdien treedt ze naar buiten als voorvechter voor mensenrechten en gelijke kansen voor vrouwen. In Rotterdam grijpt ze de kans aan haar eigen verhaal te vertellen en direct haar laatste muziek ten gehore te brengen.

[1] https://www.rivm.nl/gezondheidsonderzoek-covid-19/kwartaalonderzoek-jongeren/resultaten-eerdere-metingen/meting-7-mentale-gezondheid/uitgelegd-door-jongeren-zelf

Voor meer informatie, een samenwerking, aanwezigheid tijdens het evenement of een interview met een of meerdere van de aanwezige artiesten, neem contact op met Dana Hollander op dana@icp.nl of 06-20230493.

Meer binnen de rubriek Entertainment