AANKONDIGING: PRIJSUITREIKING DE JOHNNY 2021

22 OKT 2021 12:51 | Stichting Poëzieclub
foto Ellen Deckwitz: Michel Goossen // foto Rodaan Al Galidi: Kasper Veenstra // foto Babs Gons: Angela Tellier

Op vrijdag 12 november vindt de eerste prijsuitreiking van De Johnny plaats, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie. De prijs bestaat uit een geldprijs van € 10.000, waarvan € 2.000 bestemd is ter stimulering van een opkomende podiumdichter naar keuze van de winnaar. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar de Johnny van Doorntrofee.

De genomineerden voor De Johnny 2021 zijn: Ellen Deckwitz, dichter en columnist, Babs Gons, spoken word-dichter en organisator van podiumpoëzieprogramma’s, en Rodaan Al Galidi, dichter en auteur. Tijdens de avond treden de genomineerden op en stellen zij de door hen gekozen talenten aan u voor: Jasper Albinus (gekozen door Ellen Deckwitz), Veronique Efomi (gekozen door Babs Gons) en Ildikó Snijders (gekozen door Rodaan Al Galidi). De presentatie van de avond is in handen van Jesse Laport en Dalilla Hermans.

 

Praktische informatie:

Aanvang: 19:30 uur

Kaarten: € 8,- via www.posttheater.nl

Adres: Het Posttheater, Rosendaalsestraat 27 

Jury

De jury van De Johnny 2021 bestaat uit: Babeth Fonchie, dichter en schrijver; Erik Jan Harmens, dichter, schrijver, Poetryslam-kampioen, podcastmaker; Onias Landveld, spoken word-artiest, presentator, schrijver en oprichter van Wosu Productiehuis; Dieuwertje Mertens, journalist, literatuurcriticus en podcastmaker; Yannick Moyson, podiumdichter, verbonden aan Mensen Zeggen Dingen België en organisator van open podia.

De jury over de genomineerden

“De Johnny wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en de jury kiest ervoor om voor deze eerste editie drie dichters te nomineren die midden in de spotlights staan. Bij dit debuut kijken we behalve achterom dus nadrukkelijk ook vooruit: alle genomineerden hebben veel gedaan, maar gaan – naar we hopen en verwachten – nog veel méér doen voor de podiumpoëzie in Nederland.”

Organisatie

De Johnny is een productie van de Poëzieclub en behoort tot de activiteiten van Prijs de Poëzie. De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, het Lirafonds, Literatuur Vlaanderen, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, het Nederlands Letterenfonds, School der Poëzie, Stichting van Beuningen/Peterich-fonds, de Turing Foundation, de Stichting voor Poëzie en het gesproken Woord.

Meer informatie: www.prijsdepoezie.nl

Meer binnen de rubriek Media industrie