IJspret tussen de treinen

09 NOV 2021 08:30 | Het Spoorwegmuseum

In de kerstvakantie transformeert het Spoorwegmuseum in Winter Station

Op zoek naar een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin? Ook dit jaar verandert het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie weer in het sfeervolle Winter Station. Van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 brengen kampvuurtjes, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. De grote publiekstrekker is de ijsbaan, er kan geschaatst worden tussen de treinen! Om volop van de ijsbaan te kunnen genieten is het museum in de kerstvakantie langer open tot 19.00 uur. Om 16.00 uur gaat de muziek aan en kan iedereen discoschaatsen. Een tip is het dalurenticket voor entree na 15.00 uur.

Metamorfose

Het Spoorwegmuseum heeft altijd al een nostalgische uitstraling met het klassieke Maliebaanstation en de oude (stoom)locomotieven en treinen. In de kerstvakantie gaat daar een schepje bovenop. Kerstbomen, decoraties, guirlandes en duizenden lichtjes zorgen voor de ultieme kerstsfeer. De winterse gezelligheid spat er vanaf. Winter Station staat garant voor een gezellig en sfeervol dagje uit voor de hele familie. Dit komt niet alleen door de prachtige aankleding, dagelijks is er ook een gevarieerd programma met lekker eten en drinken en allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

IJsbaan

In de museumhal ligt een echte ijsbaan waar rondjes kunnen worden geschaatst om een historische stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje, voor hen zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. Om 16.00 uur gaat de muziek aan en is het discoschaatsen. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken. Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers. In de Expositieruimte draait een antieke draaimolen. Deze carrousel stamt uit 1903 en biedt eindeloos plezier voor de kleintjes. Buiten in de vuurtent branden de kampvuurtjes waar marshmallows geroosterd kunnen worden. 

Openingstijden

Het museum is in de kerstvakantie (inclusief 1 januari) geopend van 10.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van de beide kerstdagen en oudejaarsdag. Er is een speciaal dalurenticket te koop voor entree na 15.00 uur. 

Winter Station in het Spoorwegmuseum: 25 december 2021 t/m 9 januari 2022. Dagelijks van 10 – 19 uur (m.u.v. 25, 26, 31 december 10 – 17 uur). Ticketprijs regulier €17,50. Dalurenprijs na 15.00 uur €9,50. Museumkaart en Vriendenloterij VIP-kaart gratis entree. Beeldmateriaal: https://flickr.com/photos/hetspoorwegmuseum/albums/72157646850479585 Link naar website: https://www.spoorwegmuseum.nl/ontdek/nu-in-het-museum/winter-station/ Tickets: https://www.spoorwegmuseum.nl/tickets-reserveren/

Meer binnen deze rubriek