IJspret tussen de treinen

23 NOV 2023 14:28 | Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie weer betoverend mooi. Tijdens Winter Station krijgt het hele museum een metamorfose, de winterse gezelligheid spat er vanaf. Ook dit jaar kunnen tijdens Winter Station de ijzers weer uit het vet, tussen de prachtige oude treinen van het Spoorwegmuseum ligt een echte ijsbaan. Dit jaar is reserveren voor Winter Station verplicht, gratis reserveren kan vanaf nu via de website.

Winter Station in het Spoorwegmuseum: 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Schaatsen

De grote publiekstrekker van Winter Station is de ijsbaan. Hoe bijzonder is het om op de schaats langs reusachtige treinen te glijden? Schaatsen zijn gratis te leen, maar neem wel je eigen handschoenen mee. Voor de kleintjes is er een apart krabbelbaantje met rekjes. Natuurlijk ontbreekt de koek en zopie niet, geniet van de sfeer met een glas glühwein of een kopje snert.

Discoschaatsen

Iedere middag na 16:00 uur bouwen we een feestje. Dan draaien we het volume van de muziek omhoog en gaan de discolampen aan: tijd voor discoschaatsen! Een ideale activiteit om samen met je vrienden of familie te doen.

Activiteiten

Niet alleen de ijsbaan en de aankleding zorgen voor een warme wintersfeer, dagelijks is er live-muziek of zijn er andere optredens. In de Expo draait de antieke carrousel weer zijn rondjes, buiten kun je marshmallows roosteren boven speciale gashaarden.

Openingstijden

Het Spoorwegmuseum is tijdens Winter Station open tot 19:00 uur, behalve op 24, 25, 26 en 31 december, dan sluit het museum om 17:00 uur. Op 1 januari is het Spoorwegmuseum geopend vanaf 12:00 uur.

Dalurenticket

Een tip is het dalurenticket, entree na 15:00 uur kost slechts €10,00.

Reserveren verplicht

Dit jaar moeten bezoekers een datum met tijdslot reserveren. Het tijdslot is de tijd van binnenkomst, eenmaal binnen kun je blijven tot sluitingstijd. Ook bezitters van een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart moeten reserveren. Een reservering is noodzakelijk voor toegang. Reserveren is gratis en kan vanaf nu via de website.

 

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur