Zorg: Belgische kleuter zoekt stamceldonor en mantelzorgers geven overheid onvoldoende

02 AUG 2023 10:20 | ANP Persportaal

De afgelopen week was er veel te lezen op ANP Persportaal over de onderwerpen zorg en gezondheid. ANP Business maakte een selectie

“Spierkracht neemt af bij het ouder worden, zeker als je weinig beweegt. Naast dat het risico geeft op het ontwikkelen van ziektes, vergroot het ook de kans op vallen. Een versnelde afbraak van spieren bij veroudering zorgt bijvoorbeeld voor een minder goed gevoel voor evenwicht. Een val is dan snel gemaakt.” Elvera Overdevest, adviseur valpreventie ouderen bij VeiligheidNL legt het uit in een expertquote.

Ruim twintigduizend Belgen gaven zich de afgelopen weken op als stamceldonor. Ze deden dit na een oproep van de ouders van de 3-jarige Rachèle, die dringend een stamceldonor nodig heeft. Bert Elbertse van Matchis in een expertquote:  “In België duurt het veel langer om opgenomen te worden in de donorbank dan in Nederland. Daarom doen de ouders nu een oproep aan Nederlanders: meld je aan als stamceldonor."

Slaap is een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven. Het juiste kussen kan het verschil maken tussen een rustgevende nachtrust en een onrustige nacht. Om het lichaam juist te ondersteunen gedurende de nacht zijn door slaapwijsheid verschillende soorten kussens onderzocht. Met de informatie en bijbehorende methodiek krijgen consumenten een beter inzicht in welk type kussen het best bij hun lichaamsgewicht en slaaphouding past. 

Het Nationaal Mantelzorgonderzoek, uitgevoerd door Senior Service en Hello 24/7 in samenwerking met de Haagse Hogeschool, werpt een verontrustend licht op de mantelzorgondersteuning van de overheid. Uit onderzoek onder 1000 actieve mantelzorgers,  gericht op het verbeteren van de positie van mantelzorgers en senioren, blijkt dat de overheid een dikke onvoldoende krijgt.

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws