Steven de Waal presenteert in zijn nieuwe boek oplossingsrichtingen voor de zorg

30 MEI 2023 08:23 | Stichting Public Space Foundation

Steven de Waal lanceert een nieuw boek over het huidige zorgstelsel van Nederland. In zijn boek ‘Het zal mijn zorg zijn; 7 routes naar een gezond zorgstelsel’ pleit hij voor een transformatie in de zorg, van onderop en vanuit een duidelijke toekomstvisie. Het boek verschijnt op 1 juni.

De Waal schreef dit boek vanwege de problematiek in het Nederlandse zorgstelsel. "Ons zorgsysteem heeft dringend structurele veranderingen nodig. De wereldwijde gezondheidscrisis, als gevolg van de COVID-19 pandemie, heeft die noodzaak tot transformatie versterkt en publiek zichtbaar gemaakt" zegt De Waal. De huidige kwaliteit van zorg is volgens hem moeilijk te handhaven. "De zorg is inmiddels ook onhoudbaar vanwege het structurele, nijpende personeelstekort en het hoge ziekteverzuim."

In het boek gaat het niet alleen om deze knelpunten van de zorg. De Waal presenteert ook succesvolle initiatieven en schetst oplossingen. Eén van die initiatieven is het landelijk programma voor schoolkinderen in Engeland dat is opgezet door Jamie Oliver. Maar er worden ook Nederlandse projecten benoemd, van HartWacht tot Austerlitz Zorgt en van Knarrenhof tot ParkinsonNet en Vita Valley. De oplossingen die zo zichtbaar worden beschrijft hij in zeven routes. Deze routes moeten volgens De Waal naar een beter  zorgstelsel leiden en ter inspiratie dienen voor burgers, bestuurders, zorgprofessionals en beleidsmakers.

Vanaf 1 juni is het boek “Het zal mijn zorg zijn; 7 routes naar een gezond zorgstelsel” verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Over de auteur

Dr. Steven P.M. de Waal heeft zijn sporen verdiend als organisatieadviseur en bestuursvoorzitter bij Boer & Croon. Hij is founder en voorzitter van Public Space Foundation, veelgevraagd spreker en expert op het gebied van strategie in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland. Auteur van studies over vele onderdelen van de gezondheidszorg en diverse boeken, zoals ‘Burgerkracht met Burgermacht’ (2015) en ‘Civil Leadership as the Future of Leadership’ (2018).

Paperback: ISBN 978-90-833266-0-3, € 28,50 Ebook: ISBN 978-90-833266-2-7, € 12,50 Zie ook: https://publicspace.nl/het-zal-mijn-zorg-zijn-7-routes-naar-een-gezond-zorgstelsel/ Meer informatie en recensie-exemplaren: Marijke Dinnissen Public Space Foundation Tel. 030 - 231 22 82 secretariaat@publicspace.nl www.publicspace.nl

Meer binnen de rubriek Zorg