Podium sleept twee Comenius Awards in de wacht

12 JUN 2024 07:00 | De Podium Groep B.V. | communiceren, beleven, leren

Gisteravond viel Podium Bureau voor Educatieve Communicatie uit Utrecht tweemaal in de prijzen bij de uitreiking van de Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Podium ontving een Comenius Siegel voor de Waterwerken AR-route én het lespakket Ongewoon Ongesteld. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa.

Josine en Peet van Podium met de gewonnen prijzen.

Winnende projecten

De Waterwerken AR-route is een educatieve app voor het Waterloopbos in Marknesse. De app brengt de verhalen achter acht modelplaatsen met Augmented Reality tot leven. Wandelaars maken kennis met de historie van het Waterloopbos én ze leren over moderne inzichten over bouwen met de natuur. Het project kreeg ook een GreenUp Award, een onderscheiding voor vernieuwende duurzame educatiemiddelen.

De Waterwerken AR-route is ontwikkeld in opdracht van Natuurmonumenten en te downloaden via:

Waterwerken AR - Google Play Store

Waterwerken AR - App Store

www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos/route/nieuw-in-het-waterloopbos-waterwerken-ar-route

Ongewoon Ongesteld in de klas is een gratis online lesmodule om (ongewoon) ongesteld zijn bespreekbaar te maken, bij meisjes én jongens. De lesmodule geeft inzicht in symptomen die om aandacht vragen. Daarnaast krijgen de leerlingen tips over wat je kunt doen om de juiste zorg te krijgen. Ook vergroot de site het begrip voor menstruatieklachten. Daarnaast is een van de doelstellingen om endometriose of andere aandoeningen vroegtijdig te diagnosticeren. Het materiaal is te bekijken op: www.ongewoonongesteldindeklas.nl

Comenius EduMedia Awards

De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius Awards vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland, met juryleden uit de pedagogisch-didactische wetenschappen uit meer dan 15 Europese landen. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen: comenius-award.de.

Podium is een dynamisch en veelzijdig communicatiebureau dat werkt aan gevarieerde en inspirerende projecten over maatschappelijke thema’s. Zie www.podium.nl.

Meer binnen de rubriek Onderwijs