'Ontmoetingen in de buurt stimuleren is het hele jaar belangrijk'

28 SEP 2023 14:08 | RegioBank

Dit is een expertquote van Rein Wispelweij, directeur, RegioBank.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Startschot voor Week tegen Eenzaamheid in Nootdorp | Pijnacker-Nootdorp | AD.nl

Ik zie de Week tegen Eenzaamheid die nu voor ons ligt als een belangrijk vertrekpunt voor wat wij volgend jaar de Week voor Ontmoeting willen noemen. Ontmoetingen in de buurt.

Nu al zien we dat in veel gemeenten onze zelfstandig adviseurs worden betrokken bij lokale Coalities tegen Eenzaamheid. In deze coalities zijn gemeenten, welzijnsorganisaties en nu dus ook bankkantoren aangesloten om samen eenzaamheid tegen te gaan. Een ontwikkeling die wij als bank graag verder willen zetten, omdat ontmoetingen in de buurt bijdragen aan een fijnere buurt voor iedereen.

Komende week organiseren adviseurs van RegioBank daarom ook lunches en diners, bakken ze taarten voor de buurt, maken ze een wandeling met buurtgenoten of starten ze in deze week een initiatief waarmee ze een belangrijke ontmoetingsplaats in het dorp willen behouden. Wat mij betreft is één week ook niet voldoende. Ontmoetingen in de buurt stimuleren is het hele jaar belangrijk. Daarom zetten wij ons hier ook het hele jaar voor in en dat al honderd jaar.

Want een buurt waar mensen elkaar ontmoeten is een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid