Expositie portretten jonge Oekraïense vluchtelingen: meet the Magic!

20 SEP 2022 10:33 | CINOP

Maak kennis met de gezichten achter de portretten

Jong, gevlucht, alles achter latend. De wereld staat op zijn kop. Deze jongeren zijn uniek. Met de expositie laten ze de wereld zien hoe bijzonder ze zijn. Met indrukwekkende, persoonlijke en soms ontroerende verhalen. Een resultaat van een samenwerking in het kader van een Maatschappelijk Diensttijdproject van stichting IMC Weekendschool, CINOP-ECIO en stichting Reclame maken voor jezelf. De portretfoto’s van de jongeren met hun persoonlijke verhaal vormen een magisch geheel. Bezoek de expositie en meet the magic!

“And the train in which I am going to another country is a ticket to a new life. Even if war will end tomorrow” - Diana

Bezoek de expositie!

De expositie laat zien dat iedere jongere uniek is. Hun teksten maken indruk op de lezers. Ben je journalist, radiomaker of geïnteresseerde? Wees erbij! Bezoek de opening van de eerste exposities in Huizen of Amsterdam. De jongeren houden je een spiegel voor. Ze nemen je mee in hun leven, hun dromen, hun twijfels en vragen. Kijk hen in de ogen. Verplaats je in hen en voel wat zij voelen. Saron Tesfahuney, die ooit zelf als vluchteling naar Nederland kwam, trapt de interactieve exposities af. Verschillende leuke activiteiten staan op het programma. Het gaat heel bijzonder worden.

Praktische informatie

Expo Huizen

Datum: 24 september 2022 | Tijd: 13.00-16.00 uur | Locatie: De Krachtcentrale, Havenstraat 76, 1271 AG Huizen

Expo Amsterdam Zuid-Oost

Datum: 28 september 2022 | Tijd: 14.30-17.30 uur | Locatie: CBK Open Space, Heesterveld 35A, 1102 SB Amsterdam-Zuidoost

Meer informatie

Jonge Oekraïense vluchtelingen hebben ieder een eigen verhaal over hoe en waarom ze naar Nederland kwamen. We boden hen een ontdekkingsreis naar de beste versie van henzelf: een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten, zich te oriënteren op de toekomst. Dat is waar het bij MDT-projecten, een overheidsinitiatief, om draait: persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor het bevorderen van een inclusieve samenleving. Het traject met deze jongeren leidde tot bijzondere fraai vormgegeven beeldverhalen. Deze verhalen, die je raken, exposeren we Huizen en Amsterdam.

Lees meer over de activiteiten van de initiatiefnemers: Stichting IMC Weekendschool, CINOP-ECIO en stichting Reclame maken voor Jezelf.

Neem voor meer informatie over de exposities contact op met Anne Kinket van de weekendschool: email: anne.kinket@weekendschool.nl | Telefoon: 06-33864991.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid