Het Levenseinde Verkiezingsdebat

06 NOV 2023 11:54 | NVVE

Hoe denken politieke partijen over euthanasie? Moet de overheid het gesprek over een vrijwillig levenseinde op gang brengen? Mag ieder mens zelf de manier van overlijden bepalen? Is er een wijziging van de huidige wet- en regelgeving nodig? 

De NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde), seniorenorganisatie KBO-PCOB  en het Humanistisch Verbond organiseren op vrijdag 10 november in Amsterdam een verkiezingsdebat over deze en andere prangende vragen rond het levenseinde.  

Aspirant-Kamerleden van BBB (Nicki Pouw-Verweij), CDA (Hilde Palland), ChristenUnie (Joëlle Gooijer), D66 (Anne-Marijke Podt), Groenlinks/PvdA (Elke Slagt-Tichelman), Volt (Marieke Koekkoek) en VVD (Harry Bevers) gaan het debat met elkaar aan. Het debat wordt geleid door Fransien van ter Beek, bestuursvoorzitter van de NVVE. De aanleiding juist nu over deze vragen het debat aan te gaan zijn de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer op 22 november aanstaande.  

Er zijn twee manieren om het debat bij te wonen: fysiek en online. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar: nvve.nl/verkiezingsdebat. Het aantal plaatsen in de zaal is beperkt, voor een fysieke plek kunt u gebruik maken van de code LEVDEB NVVE.  

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam 

Datum: Vrijdag 10 november 

Tijdstip: inloop vanaf 14.30 uur, start debat 15:00 uur 

Einde debat: 16.30 uur  

In 2023 bestaat de NVVE 50 jaar. Onder de noemer: “Voorkom een open einde. Maak je eigen keuzes.” besteden we dit jaar volop aandacht aan waardig sterven en de wens tot zelfbeschikking. De NVVE is in 1973 opgericht als actiegroep. In 2002 werden haar activiteiten beloond met de invoering van de euthanasiewet. In 2012 richtte de NVVE de Levenseindekliniek op (nu Expertisecentrum Euthanasie). Inmiddels is de NVVE een grote, gerespecteerde en veel geraadpleegde vereniging met 174.000 leden. In het kantoor in Amsterdam werken 30 medewerkers. Daarnaast zijn in het hele land zo’n 150 vrijwilligers actief.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid