Cadeau voor de jonge dokter: aan het werk met hoofd en hart in balans

20 OKT 2023 11:59 | Alles is Gezondheid

Op 9 december 2023 organiseert Alles is Gezondheid met partners een landelijke inspiratiebijeenkomst voor medisch studenten, co-assistenten en jonge dokters.

Onder het motto ‘Cadeau voor de Co’ is deze dag gewijd aan professioneel en persoonlijk medisch leiderschap, waarbij de balans tussen hoofd en hart centraal staat.

Voor een goede gezondheidszorg zijn voldoende gezonde dokters van wezenlijk belang. Dit houdt direct verband met de kwaliteit van de zorg die ze kunnen leveren.

Maar het punt is dat de druk in de sector hoog is en werkomstandigheden stressvol. Niet voor niets keren relatief veel jonge dokters het vak de rug toe (zie Medisch Contact nr. 39, 2023).

Ook heeft een kwart van de jonge artsen last van burn-out klachten (KNMG 2023). Deze situatie kwam jaren geleden al aan het licht en structurele verbetering lijkt uit te blijven.

Cadeau voor de Co reikt een wenkend perspectief aan voor jonge dokters. Om zich staande te houden, thuis en op de werkvloer. En met het hoofd en hart in balans.

Het programma gaat in op persoonlijke ervaringsverhalen, universele (zorg)principes, menselijkheid in het vak en zelfhelend vermogen. Met bijdragen van:

  • Ehsan Natour (cardio-thoracaal chirurg, auteur, oprichter Stichting Stilgezet)
  • Giliam Kuijpers (oprichter MedGezel, coach voor zorgprofessionals, bestuurder/toezichthouder in de zorg)
  • Janine Schimmelpennick (oprichter The Orange Tree Academy, grondlegger Natural Skills psychologie)
  • Camie Bonger (ervaringsdeskundige, transformatietheater, praatpaalverhalen)
  • Wico Mulder (jeugdarts adolescenten, arts M&G, netwerkadviseur (mentale) gezondheid)

De bijeenkomst vind plaats op zaterdag 9 december 2023 van 10.00-17.00 uur op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Deelname is gratis.

Aanmelden kan hier: https://www.allesisgezondheid.nl/evenementen/cadeau-voor-de-co-aan-het-werk-in-de-zorg-met-hoofd-en-hart-in-balans/

Cadeau voor de Co is een initiatief van Wico Mulder in samenwerking met Ehsan Natour, Giliam Kuijpers en Janine Schimmelpenninck. De dag wordt aangeboden door Alles is Gezondheid en partners waaronder Vereniging Arts & Leefstijl, Zilveren Kruis, ONVZ, Medgezel, The Orange Tree Academy, Stichting Stilgezet, Praktijk Salut en Noaber Foundation.

Meer binnen de rubriek Zorg