'‘Prijsregulering’ in de huursector is geen vies woord'

13 SEP 2023 14:14 | De Volksbank

Dit is een expertquote van Georgette Lageman-Ledegang, Manager, Expertise Centrum Wonen.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Willy (65) is al 50 jaar de grote regelneef bij oude Van Geel: ‘Wie blijft er nog zo lang trouw aan het beestje?’ | ANP

Dat beleggers massaal tot verkoop van hun huurwoningen overgaan, blijkt een eenzijdig en vertekend beeld uit de mond van vooral belangenverenigingen. Dat bevestigt berichtgeving in Trouw.

Dat zij zich zorgen maken om het veranderend speelveld in de vrije huursector is begrijpelijk gezien het aantal maatregelen dat in korte tijd wordt doorgevoerd. Tegelijkertijd was ingrijpen nodig. Er zijn ruim een half miljoen duurhuurders en 54 procent van de huurwoningen in de vrije huursector wordt voor meer huur verhuurd dan op basis van het puntenstelsel redelijk is.

Bovendien spreken wij beleggers die voor hun ouders of (gehandicapten) kinderen een pand verhuren en zich prima kunnen vinden in de prijsregulering. Het kan en moet dus wel op een gezonde manier samen komen; huur en verhuur. Want een goed functionerende vrije huursector is van groot belang. Niet iedereen kan en wil in alle fasen van zijn leven altijd kopen.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed