Bridge of Fame-verkiezing 2024: oproep aan bruggenbouwers onderwijs-arbeidsmarkt

08 NOV 2023 11:47 | CINOP BV | ECIO

De transitie van hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt is voor velen een uitdaging, met name voor hoger onderwijsstudenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag. Een doelgroep die (veelal) buiten de banenafspraak valt. Samen kunnen we deze kloof overbruggen. Door de krachten van onderwijs, overheid en arbeidsmarkt te bundelen, creëren we een sterk fundament voor een inclusieve toekomst van deze jongeren. Tal van partijen hebben hiervoor al hun handen ineengeslagen. Naar die samenwerkingen zijn Berenschot, de Nederlandsche Bank en het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO) op zoek. Met de Bridge of Fame-verkiezing krijgen zij de waardering die ze verdienen!

Waarom de Bridge of Fame-verkiezing?

Gezien het huidige arbeidskrachttekort is het cruciaal om het potentieel van alle hoger onderwijsstudenten volledig te benutten. Echter, sommige studenten vinden minder snel een baan dan anderen en staan te vaak aan de zijlijn. Ze hebben tijdens hun studie ondersteuning gekregen, maar bij het vinden van een passende stageplek en bij het betreden van de arbeidsmarkt blijft deze ondersteuning vaak achter. Hierdoor kunnen jongeren met een ondersteuningsvraag de overstap naar de arbeidsmarkt onvoldoende maken, wat resulteert in velen die met een diploma alsnog thuis komen te zitten. Er zijn ook veelbelovende initiatieven die zich inzetten voor deze studenten. Op regionaal niveau slaan partijen uit onderwijs, lokale overheid en arbeidsmarkt de handen ineen met positieve resultaten. Het is deze inzet die we met de Bridge of Fame verkiezing in de schijnwerpers willen zetten.

Waarom deelnemen aan de Bridge of Fame-verkiezing?

  • Podium voor inclusieve samenwerking: De Bridge of Fame-verkiezing biedt een unieke kans om succesverhalen te delen en te laten zien wat mogelijk is wanneer we samenwerken.
  • Geldprijs voor best practice: Het  beste initiatief worden beloond met een financiële bijdrage om hun project verder uit te breiden en te verduurzamen.

Wie kan er deelnemen?

Onderwijsprofessionals, overheidswerknemers of werkgevers en afgestudeerde studenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag, die bijdragen aan een inclusieve overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt kunnen meedoen.

Hoe kan men deelnemen?

Diegenen die bijdragen aan zo'n succesvol initiatief of een dergelijk initiatief kennen dat absoluut in de spotlight hoort kunnen zich aanmelden of een best practice nomineren. De deadline voor het insturen of nomineren van best practices is 9 februari 2024.

Uitreiking van de Bridge of Fame Award

Op 25 april 2024 ontvangt het beste initiatief de Bridge of Fame Award. Het event biedt tevens de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Laten we samenwerken aan een toekomst waarin alle studenten moeiteloos de overgang van opleiding naar werk kunnen maken. De inspirerende initiatieven zijn het vieren waard!

Meer informatie

We stellen het delen van deze oproep zeer op prijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Schlundt Bodien via linda.schlundtbodien@ecio.nl of tel: 0651522144.

Meer binnen de rubriek Onderwijs