Berichten over nieuwe ontwikkelingen in de economie

07 AUG 2023 09:56 | ANP Persportaal

ANP Business maakte een selectie uit de expertquotes en persberichten op Persportaal over economie en ondernemen. 

“Geregeld is er kritiek te horen op de beleggingen in private equity”, zegt Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie in een expertquote. “Toch beleggen Nederlandse pensioenfondsen in private equity. En dat blijven ze doen, omdat deze beleggingen kunnen bijdragen aan een goed pensioen én aan een duurzamere wereld.

Het Verenigd Koninkrijk geeft ruimte voor meer olie en gas uit de Noordzee. “Het lijkt alsof fossiel terug is – en alsof met groen niets valt te verdienen”, reageert Wouter Scheepens van MVO Nederland. “Maar als we die focus op financiële opbrengst in een ander perspectief plaatsen, laten de ontwikkelingen van afgelopen tijd zien dat investeren in duurzame oplossingen juist urgenter is dan ooit.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kloppen steeds vaker bij een partij buiten de bankensector aan voor een lening. Alternatieve financieringsbronnen zoals factoring, het kopen en direct uitbetalen van facturen tegen een kleine fee, zijn in opkomst. Factris is een bedrijf dat deze dienst aanbiedt. 

Heden en verleden leren dat de automatische prijscompensatie een te grof instrument is voor een rechtvaardige en verantwoorde loonsverhoging. Vakvereniging HZC, voor professionals in bouw, infra en aanverwante sectoren, pleit wél voor compensatie van stijgende kosten van levensonderhoud, maar ziet afstemming op sterk verschillende situaties per sector en per moment als een effectievere methode.

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws