Praktijkdag Positieve Gezondheid 

12 JUL 2022 13:40 | Alles is Gezondheid/iPH

Op dinsdag 20 september 2022 organiseren Alles is Gezondheid en iPH voor de derde keer de landelijke Praktijkdag Positieve Gezondheid bij de KNVB Campus in Zeist. 

Positieve Gezondheid blijft onverminderd goed aanslaan in Nederland. Het gedachtegoed dat ontwikkeld is door arts en onderzoeker Machteld Huber vindt weerklank in de hele zorgketen.  

Zo zien we Positieve Gezondheid terug in overheidsbeleid, op hogescholen, bij gemeenten, binnen zorg- en welzijnsinstellingen, in de spreekkamer en natuurlijk ook bij de patiënt zelf.  

Maar tegenwoordig is Positieve Gezondheid ook een interessant gezondheidsconcept voor werkgevers en -nemers, laaggeletterden, jongeren en leerlingen.  

Eerste vragen die altijd gesteld worden zijn: wat is de echte essentie van Positieve Gezondheid, hoe maak ik het concept werkbaar, hoe gebruik ik het bijbehorende ‘spinnenweb’ als gespreksmiddel?  

Doel van de praktijkdag is om uitleg te geven, praktijkervaringen te delen en een handreiking te bieden hoe te werken met Positieve Gezondheid.  

Naast presentaties van Machteld Huber en een praktijkpanel, kunnen deelnemers in een mini-training zelf aan de slag met Positieve Gezondheid of een workshop volgen over toepassing in de regio of specifiek werkveld. 

De dag is bedoeld voor zorg- en gezondheidsprofessionals, welzijnswerkers, therapeuten, coaches, begeleiders,(huis)artsen en andere geinterersserden die een (eerste) stap willen maken met toepassing in hun praktijk.

Meer informatie: https://www.allesisgezondheid.nl/evenementen/praktijkdag-positieve-gezondheid-hoedan/ 

Foto voor gebruik (rechtenvrij): 

 

Over Alles is Gezondheid en iPH: in 2022 hebben Alles is Gezondheid en iPH de krachten gebundeld. Gezamenlijk werken beide partijen aan een gezonder en vitaler Nederland. Belangrijke focus is de borging en doorontwikkeling van Positieve Gezondheid.  Meer informatie over programma en netwerk: https://www.allesisgezondheid.nl/ Meer informatie over Positieve Gezondheid: https://www.iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/  

Meer binnen de rubriek Gezondheid van bedrijven