Dagjes uit: botenparade Pride, McLaren on tour, bloemencorso Rijnsburg en elfen van Oberon

04 AUG 2023 10:06 | ANP Persportaal

Op Persportaal worden regelmatig evenementen aangekondigd. ANP Business maakte een selectie.

De wereldberoemde botenparade, onderdeel van Pride Amsterdam, die op zaterdag 5 augustus met 80 deelnemers door de Amsterdamse grachten vaart, start met twee statements. Voorop vaart de Transboot die aandacht vraagt voor de nieuwe transgenderwet waardoor gelijke behandeling een feit kan worden. Daar achteraan vaart de boot van stichting Love Planet met Afrikaanse lhbtiq+-vluchtelingen die hier in veiligheid zichzelf kunnen zijn.

Voor Formule 1-fans is er de McLaren Formule 1 Team-Tour door heel Nederland. Het McLaren Formule 1 Team biedt fans een McLaren-ervaring, met winacties, VR Pitstop-games en de mogelijkheid om zich als een F1-coureur te voelen in de simulators. De tour begint in Maastricht op 5 augustus, gevolgd door opeenvolgende stops in Leeuwarden (12 & 13 augustus), Eindhoven (18 & 19 augustus) en Utrecht (24 & 25 augustus). 

Op vrijdag 11 augustus vindt de aftrap plaats van de 76ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. Het thema dit jaar is ‘Wonderen van de natuur’. Drie dagen lang zal er van alles te zien zijn, zoals 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens met de mooiste en meest bijzondere creaties die het thema verbeelden

In het weekend van 18, 19 en 20 augustus opent in Zoetermeer de theaterattractie OBERON. Drie dagen lang wanen bezoekers zich in de wereld van de elfen, onder leiding van elfenkoning Oberon en zijn koningin Titania. In het elfendorp worden een aantal keren per dag theatershows met paarden en roofvogels opgevoerd. Daarnaast kunnen jonge bezoekers leren boogschieten, kalligraferen en dansen als een echte elf. 

ANP Business selecteert elke werkdag persberichten en expertquotes van Persportaal die opnieuw aandacht verdienen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws