Syntrus Achmea koopt 117 woningen in Enschede voor Rabobank Pensioenfonds

02 FEB 2023 09:30 | Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Rabobank Pensioenfonds 117 duurzame, levensloopbestendige woningen gekocht op de locatie van de Twentsche Textiel Maatschappij (TETEM) in Enschede. Voor de bewoners zijn ook een gemeenschappelijke binnentuin, een ontmoetingsruimte en 119 parkeerplaatsen beschikbaar. Verkoper is Koopmans Bouwgroep, onderdeel van TBI Holdings.

De woningen in het project TETEM IV worden gerealiseerd op de hoek van de Stroinksbleekweg en de Hulsmaatstraat in de wijk Roombeek, die na de vuurwerkramp in 2000 opnieuw is opgebouwd. De duurzame appartementen in de nieuwe, ruim opgezette woonwijk variëren tussen de 68 m2 en 120 m2 en zijn geschikt voor een oudere doelgroep, die in de toekomst mogelijk zorg nodig heeft. Met het project wordt de laatste grote locatie in de wijk Roombeek voltooid.

Op de eerste verdieping van het complex grenzend aan de binnentuin komt een gemeenschappelijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een zorginstelling gaat deze ruimte exploiteren. Net zoals in De Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam zal Syntrus Achmea via het woonzorgconcept ‘eef’ sociale contacten tussen huurders stimuleren, zodat zij elkaar eventueel kunnen helpen en eenzaamheid wordt voorkomen.

“Gelet op de toenemende vergrijzing voorzien levensloopbestendige woningen in een grote behoefte op de Nederlandse woningmarkt”, zegt Chris Doornekamp, investment manager van het Rabobank Pensioenfonds. “Daarmee heeft deze investering een duidelijke maatschappelijke impact, naast de goede financiële perspectieven. Het duurzame karakter van het hele complex vinden wij ook van groot belang. Daarnaast is aansprekend dat dit project een sociale ontmoetingsfunctie met zich meebrengt.”

De werkzaamheden voor de bouw van de woningen zijn inmiddels gestart. De oplevering vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2025.

Namens zeventig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance 40 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Daarmee werken wij voor onze klanten (en hun klanten) aan een gezonde financiële basis en een aantrekkelijke leefomgeving. Voor nu, straks en later. www.syntrus.nl TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep is een ontwikkelende bouwonderneming die veilige, duurzame en mooie gebouwen realiseert. Daarvoor zoeken we creatieve en innovatieve oplossingen die we combineren met gedegen vakmanschap. Zo creëren wij gebouwen waar mensen met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Want: Alles wat waardevol is, verdient het allerbeste! Koopmans is onderdeel van TBI: een concern dat onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Allemaal ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. De totale bedrijfsopbrengst van 2021 bedroeg € 2.192 miljoen. www.koopmans.nl

Meer binnen deze rubriek