Nederland weinig voorbereid op storm

02 NOV 2023 16:30 | Interpolis

Uit een representatief onderzoek van verzekeraar Interpolis blijkt dat bijna 60% van de Nederlanders zich niet voorbereidt op een storm. Ondanks waarschuwingen en adviezen in de media, geven mensen aan niet te weten hoe ze zich op een storm moeten voorbereiden en zien er in veel gevallen ook de noodzaak niet van in. Dat is jammer, want juist preventieve maatregelen, zoals het opruimen van losse spullen in de tuin en de auto niet onder een boom zetten, zorgen ervoor dat er veel minder schade ontstaat door onstuimig weer.

Opvallend uit de peiling is dat de helft van de ondervraagden wel aangeeft vandaag binnen te blijven. Een klein deel van de mensen is het dak opgegaan om deze te controleren.

Schade

Tot nu toe zijn er zo’n 130 schademeldingen aan particuliere bezittingen bij Interpolis binnengekomen. Het betreft vooral schades aan schuttingen en daken in de provincie Noord-Brabant. Ook zijn er tientallen schademeldingen aan bedrijven. Op zijn vroegst morgen wordt pas duidelijk hoe groot de totale schade is die Ciarán aanricht.

Interpolis staat met een calamiteitenteam klanten doorlopend bij om de afhandeling van de schade zo snel en goed mogelijk te laten verlopen en te helpen bij het voorkomen van nog meer schade.

Noot voor de redactie: Meer informatie: Iris van Delden, woordvoerder. I.van.delden@interpolis.nl / 06 – 51 62 65 18

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws