Pensioenfonds Schoonmaak stapt met 50 miljoen euro in zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea

17 JAN 2023 09:11 | Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt opnieuw een participant in Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). BPF Schoonmaak treedt voor 50 miljoen euro toe tot het zorgvastgoedfonds. Onlangs stapte ook Coöperatie DELA in het fonds met een mandaat van 100 miljoen euro.

“Uit ons deelnemersonderzoek blijkt dat onze deelnemers betaalbare zorg belangrijk vinden. Door te beleggen in het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea willen wij onze bijdrage hieraan leveren”, zegt Walther Schapendonk, uitvoerend bestuurder van BPF Schoonmaak, dat de pensioenregeling verzorgt voor ruim 500.000 (voormalige) schoonmakers en glazenwassers.

“Inclusief de mandaten van bestaande klanten hebben we in 2022 voor bijna 300 miljoen euro aan nieuw geld opgehaald”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Dat is een geweldige blijk van vertrouwen, in deze asset class en in de strategie van ons fonds. Met het geld helpen we onze klanten niet alleen aan een passend financieel rendement; we zorgen ook voor een hoge maatschappelijke impact. De zorg voor een waardige oude dag is een gezamenlijke ambitie.”

Namens de participanten in het ADHCPF heeft Syntrus Achmea de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in onder meer nieuwe complexen, waar levensloopbestendige woningen worden gecombineerd met zorg in de directe nabijheid en waar actief wordt gewerkt aan een gemeenschap en het verminderen van eenzaamheid. Met Zilveren Kruis, eveneens onderdeel van Achmea, maakt Syntrus Achmea zich hard voor de realisatie van ten minste 450.000 levensloopbestendige woningen tot 2040 om de sterk groeiende groep 65-plussers een gezond en passend thuis te bieden.

Eerder dit jaar werd het ADCPF in de toonaangevende GRESB-benchmark voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Vergeleken met vorig jaar verbeterde de score van het fonds met nog eens twee procent.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance Namens zeventig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance 40 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Daarmee werken wij voor onze klanten (en hun klanten) aan een gezonde financiële basis en een aantrekkelijke leefomgeving. Voor nu, straks en later. www.syntrus.nl Achmea Dutch Health Care Property Fund Het Achmea Dutch Health Care Property Fund belegt sinds 2008 in zorgvastgoed namens institutionele beleggers. Het fonds telt 21 participanten en heeft een portefeuille van ruim 700 miljoen euro. Het fonds investeert in betaalbare levensloopbestendige woningen op goede locaties, intramuraal zorgvastgoed en anderhalvelijns zorgcentra. www.syntrus.nl/beleggen/beleggen-in-zorgvastgoed

Meer binnen deze rubriek