Vastgoedbelegger Syntrus Achmea koopt gezondheidscentrum in Enschede

27 JAN 2023 10:03 | Achmea

Vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) het Gezondheidscentrum Wesselerbrink in Enschede gekocht. Verkoper is woningcorporatie Domijn.

Het centrum aan de Wesseler-Nering en Het Leunenberg omvat circa 2.800 m2 met voornamelijk eerstelijns gezondheidszorg, zoals huisartsen, apotheek, tandarts, fysiotherapie en andere aanvullende eerstelijnsfuncties. Een groot deel van Enschede Zuid, de grootste wijk in de stad, is voor de eerstelijns zorg op het centrum aangewezen.

Bij de acquisitie zijn ook een parkeergarage met 35 parkeerplaatsen en 14 levensloopbestendige huurwoningen inbegrepen, die in het middensegment worden verhuurd. Het gebouw is in 2011 ontwikkeld en heeft energielabel B. In lijn met de visie van het zorgvastgoedfonds zal dit op termijn naar een hoger label worden gebracht.

“Wij zijn blij met deze nieuwe aankoop”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Gezondheidscentra zijn een hoeksteen in onze strategie. Ze bundelen veel expertise onder één dak en maken zorg daarbij beter en toegankelijker. Dat is niet alleen prettig voor zorgverleners en patiënten. Het zorgt doorgaans ook voor een efficiëntere zorg tegen lagere kosten.”

Vorige week maakte het zorgvastgoedfonds ook de acquisitie bekend van 136 nieuwe intramurale zorgeenheden in Den Haag, die langjarig worden verhuurd aan zorginstelling Saffier. De aankopen zijn mogelijk door de groeiende belangstelling van institutionele beleggers voor zorgvastgoed. Zo kreeg Syntrus Achmea over 2022 bijna 300 miljoen euro om in deze categorie te beleggen. Met Coöperatie DELA en BPF Schoonmaak traden ook twee nieuwe participanten toe tot het fonds.

Syntrus Achmea werd bij de acquisitie geadviseerd door Boers & Lem. Domijn werd bijgestaan door Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars.

 

Namens zeventig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance 40 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Daarmee werken wij voor onze klanten (en hun klanten) aan een gezonde financiële basis en een aantrekkelijke leefomgeving. Voor nu, straks en later. www.syntrus.nl Het Achmea Dutch Health Care Property Fund belegt sinds 2008 in zorgvastgoed namens institutionele beleggers. Het fonds telt 20 participanten en heeft een portefeuille van ruim 700 miljoen euro. Het fonds investeert in betaalbare levensloopbestendige woningen op goede locaties, intramuraal zorgvastgoed en anderhalvelijns zorgcentra. www.syntrus.nl/beleggen/beleggen-in-zorgvastgoed

Meer binnen deze rubriek