Nieuwsflits Mecklenburg-Vorpommern / november

14 NOV 2023 12:16 | The Dutch & German Connection

Noord-Duitse Romantiekroute wordt doorgetrokken naar eiland Rügen 

Foto: Skywalk Königsstuhl © Visualisatie NZK-Liebenau op basis foto NZK-DOMUSImages / A. Rudolph

Kunst- en literatuurroute in de toekomst van Wolgast tot Kaap Arkona (totale lengte: 285 kilometer)

In 2024 viert de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern de 250e geboortedag van de in Greifswald geboren schilder, graficus en tekenaar Caspar David Friedrich. Daartoe zullen er tal van evenementen worden georganiseerd op de locaties van zijn werken. Bovendien zal de Noord-Duitse Romantiekroute, die in Wolgast begint en tot op heden eindigt bij het klooster Eldena bij Greifswald, worden doorgetrokken naar Kaap Arkona in het uiterste noorden van het eiland Rügen. Naast Friedrich besteedt de themaroute ook aandacht aan schilder Friedrich August von Klinkowström, dichter Karl Gottlieb Lappe en schilder/letterkundige Philipp Otto Runge. Lees HIER meer.

---

Zeemuseum achter kloostermuren in UNESCO Werelderfgoedstad Stralsund opent in 2024 na uitgebreide renovatie 

Foto: Zeemuseum achter klostermuren © Anke Neumeister/Deutsches Meeresmuseum

7.500 m² aan tentoonstellingsruimte / Renovatie is evenwichtsoefening tussen Werelderfgoedmonument en moderniteitseisen / Toegankelijkheid is belangrijk punt

Het Meeresmuseum (zeemuseum) in de oude stad van Stralsund is sinds 1951 gevestigd in het voormalige Dominicanenklooster St. Katharinen. Het is de oudste locatie van de stichting Deutsches Meeresmuseum en diende als wapenkamer en school voordat het als museum werd gebruikt. Tussen 1972 en 1974 werd de Katharinenhalle uitgebreid gerenoveerd. Daarbij werden drie niveaus gecreëerd, waardoor uitgebreide tentoonstellingen in het museum geïnstalleerd konden worden. Lees HIER meer.

---

Bij Hanzestad Rostock: heilzame vakantie aan zee en in het grootste gesloten kustbos van Duitsland

De Rostocker heide is het grootste gesloten kustbos van Duitsland. © TMV/Gänsicke

Foto: De Rostocker heide, het grootste gesloten kustbos van Duitsland © TMV/Gänsicke

Hotel NEPTUN in de badplaats Warnemünde bij Rostock is het centrale toegangspunt voor thalassotherapie / Tien gekwalificeerde thalasso-spa-routes zorgen voor ontspanning.

De badplaats Warnemünde, het natuurgebied Stoltera en de Rostocker heide zijn ideale locaties in buurt van Hanzestad Rostock om het lichaam ook in de winter fit te houden en de gezondheid een boost te geven. Hier komen zeelucht en boslucht samen: de beste omstandigheden voor een heilzaam verblijf. Lees HIER meer.

---

Ontspannen en genieten in harmonie met de natuur in landhuis Ludorf

Foto: Gutshaus Ludorf, genieten van verfijnde, regionale en seizoensgebonden gerechten © domusimages

Slow food in restaurant ‘Morizaner’ 

De Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft een historisch gegroeid ‘landhuizenlandschap’. Alleen al in de regio Mecklenburgische Seenplatte, het kustgebied aan de Oostzee dat ook wel ‘Land van de duizend meren’ wordt genoemd, staan bijna 100 landhuizen (Gutshäuser), die verschillen in leeftijd, bouwstijl en huidige functie. Veel van deze huizen zijn de afgelopen 30 jaar volledig gerenoveerd en verbouwd en worden ook gebruikt als hotel-restaurants. De landhuizen Klink, Federow, Boek, Solzow en Ludorf liggen direct aan het Müritzmeer. Lees HIER meer.

---

Tussen zandstrand en baksteengotiek: genoeg te ontdekken aan de Oostzeekust

Foto: Badplaats/kuuroord Graal-Müritz aan de Mecklenburgse Oostzeekust © TMV/Friedrich

In de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is de Mecklenburgse Oostzeekust van Boltenhagen tot Graal-Müritz een paradijs voor ontdekkers, actieve vakantiegangers, kunstliefhebbers en voor gezinnen.

Sinds de hertogen van Mecklenburg in 1793 in Heiligendamm de eerste Duitse badplaats stichtten, is vakantie aan de Mecklenburgse Oostzeekust traditie. De ‘Duitse Rivièra’ tussen de badplaatsen Boltenhagen en Graal-Müritz en de Hanzesteden Wismar en Rostock is een vakantieregio vol afwisseling die voor iedereen en in elk seizoen wat te bieden heeft. Lees HIER meer.

---

Meer informatie over Mecklenburg-Vorpommern op www.off-to-mv.com

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme