Summer vibes in de 9 steden van Nedersaksen

20 JUN 2024 10:44 | The Dutch German Connection

Historische steden pakken flink uit deze zomer

Deze zomer hullen de “9 steden van Nedersaksen” zich in zuiderse sferen. Deze Duitse steden met een rijke historie zijn stuk voor stuk pareltjes en laten zich in de zomermaanden van hun meest charmante kant zien. Historische stadscentra met middeleeuwse pleinen, vakwerkhuizen, romantische parken en tuinen en diverse sfeervolle openluchtevenementen en culturele hoogtepunten: in de “9 steden” wordt deze zomer alles uit de kast getrokken om de vakantieganger summer vibes te laten beleven.

Hannover: Maschseefest - dit festival aan het 78 ha grote meer in het centrum van deze Hanzestad zal deze zomer weer veel bezoekers trekken met concerten, cabaret, culinaire hoogstandjes en nog veel meer. Daarnaast vormt de ‘Großer Garten’, een unieke baroktuin in de Herrenhäuser tuinen, het decor voor sfeervolle evenementen en vuurwerkshows.

Hildesheim: Citybeach – na een dagje cultuur genieten in een ligstoel op een heus strand, omringd door palmen, midden in de stad: dat kan bij Citybeach. Hildesheim is vooral beroemd om zijn unieke kerken en culturele monumenten. De kathedraal en de Sint-Michaëlskerk zijn ook Unesco Werelderfgoed.

Göttingen en Wolfenbüttel: Cultuurzomer - Studentenstad Göttingen is het toneel van cabaret, literatuur, muziek, theater en bekende kunstenaars. In Wolfenbüttel is een groot openluchtpodium waar artiesten van over de hele wereld gratis optreden. Wolfenbüttel is overigens wereldberoemd om zijn Jägermeister-likeur.

Braunschweig: lichtkunst - In deze Hanzestad met prachtige herenhuizen en middeleeuwse pleinen fleurt lichtkunst de zomeravonden op. Er zijn ook rondleidingen te voet, op de fiets of vanaf een vlot, waarbij je meer te weten komt over de lichtkunstenaars. Braunschweig is ook een aantrekkelijke winkelstad en een levendige cultuurstad.

Einbeckjubileum oldtimermuseum – Einbeck viert de tiende verjaardag van Europa's grootste oldtimermuseum: ‘PS Speicher’. En wie Einbeck zegt, zegt ook bierstad. Zonder Einbeck geen bockbier!

Celle: zomeravonden met topwijnen – Celle, met zijn topwijnen en culinaire hoogstandjes,  is een stadje voor levensgenieters. De unieke vakwerkhuizen vormen daarbij een fraai decor. Celle is ook een ideaal vertrekpunt voor tochten over de Lüneburger Heide.

Hameln: “Komm, wie Du bist” - Deze stad in het Weserbergland voert deze zomer de slogan “Kom zoals je bent”. En natuurlijk draait hier veel om de beroemde sprookjesfiguur, de rattenvanger van Hamelen. Een boottocht over de Weser of een fietstochtje over de Weserradweg behoort tot de mogelijkheden.

Goslar: grote kermis – Kermisliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de “schutters- en volksfeesten”. De historische oude stad van Goslar en de ertsmijn Rammelsberg staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De meer dan 1000 jaar oude keizerlijke stad ligt idyllisch aan de noordelijke rand van het Harzgebergte.

Extra Tip: Autostadt Wolfsburg: zomerfestival ‘Beats, Bands and Beach’ - Het themapark van de Volkswagen Groep is altijd een belevenis voor het hele gezin, maar in de zomer wordt ook nog uitgepakt met rock-, pop-, R&B-, jazz- en hiphop-concerten. Buiten is er voor de durfals een klimmuur met verschillende niveaus en voor kinderen is er een springkussenpark.

Braunschweig, Celle, Einbeck, Goslar, Göttingen, Hameln, Hannover, Hildesheim, Wolfenbüttel, en ook Autostadt Wolfsburg en Hannover Airport maken deel uit van het samenwerkingsverband “9 steden + 2”.

Meer informatie vindt u op de website Beleef de zomer in de 9 steden van Nedersaksen.

Beeldmateriaal kunt u hier downloaden: https://we.tl/t-C6yZd5JOny. Interesse in een individuele stedentrip of Roadtrip in de zomer of in het najaar? Of liever een bezoek aan de authentieke kerstmarkten in de 9 steden? Voor perstrips, beeldmateriaal en andere vragen kunt u contact opnemen met Anke Dorenbos via anke@dutch-german-connection.com

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme