Wintermagie in Hannover

15 OKT 2024 09:36 | The Dutch and German Connection

Lichten aan, doek op, de show begint!

De kerststemming is in heel Hannover voelbaar. Deze donkere maanden worden opgevrolijkt door leuke evenementen in de hele stad. Behalve de feestelijke kerstmarkten wacht bezoekers een programma vol highlights, van Christmas Garden en winterse variétéshows tot een heus kerstcircus. 

Hannover Kröpcke kerstpiramide (c) HMTG Lars Gerhardts

Gasten die met de trein in Hannover aankomen, vallen meteen met hun neus in de boter. Voor de tweede keer presenteert het creatieve team van het Circus-Theater Roncalli zijn kerstdorp op het stationsplein Ernst-August-Platz. De vele feestelijk versierde kraampjes zijn geïnspireerd door de Nedersaksische vakwerkarchitectuur. De schitterende lichtprojecties op de stationsgevel maken de kerstsfeer compleet.

Aan de Kröpcke, een plein in het centrum van de stad, staat een indrukwekkende kerstpiramide van 18 meter hoog. Bezoekers kunnen vanaf de eerste verdieping van de piramide genieten van glühwein en een uniek uitzicht op het stadscentrum met al z’n lichtjes.

Kerstmarkt Hannover Christmas Wensputbos (c) HMTG Lars Gerhardts

Het hoogtepunt van een kerstwandeling door de stad is natuurlijk de traditionele kerstmarkt in de oude binnenstad. In bijna 200 kraampjes rond de Marktkerk en het oude stadhuis worden kerstdecoraties, handgemaakte cadeautjes en kerstlekkernijen aangeboden. Op het centrale podium is er een feestelijk programma. Het Finse kerstdorp op de rustige Ballhofplatz zorgt voor een Scandinavisch kerstgevoel. Ambachtslieden en jongleurs tonen hun vaardigheden in een middeleeuws kerstdorp aan de oever van de rivier de Leine. En al je wensen komen uit in het ‘Wensputbos’ als je, nippend aan je glühwein en omringd door dennenbomen, aan de wensring bij de Oskar-Winter-fontein draait. 

Er is ook een sfeervolle kerstmarkt in de Lister Meile, een winkelstraat in het oostelijke deel van de stad.

Met de prachtige lichtinstallaties en lichtkunst van de Christmas Garden wordt de dierentuin Hannover Erlebnis-Zoo dit jaar sprookjesachtiger dan ooit. Gasten beleven magische momenten op de fabelachtig verlichte en versierde wandelroute.

The Robles Siebener Hochseil Pyramide Weihnachtscircus Hannover (c) HTMG

Wintervarieté en een spectaculair circus

Het GOP-wintervarieté in de Oranjerie van de Tuinen van Herrenhausen biedt artistiek talent van de bovenste plank. Dit jaar op het programma: SEASONS, waarbij de magie van de seizoenen wordt gevierd. SEASONS brengt een artistiek jaar vol acrobatiek en emotie naar de Oranjerie. De artiesten van het Canadese gezelschap ‘Flip Fabrique’ betoveren het publiek met indrukwekkende acrobatiek, jongleren en dans.

Tot slot organiseert het Hannover Kerstcircus weer een spectaculaire ‘Grand Prix der Artisten’, waar het publiek kan stemmen op de allerbeste circuskunstenaar of -clown.

Kijk voor meer informatie op https://hannover-living.de/nl/kerstmarkten/

Beleef de kerstmarkt in Hannover digitaal

Fotos boven:

Kerstmarkt Hannover (c) Stadt Hannover

Kersmarkt Hannover kerstkraam (c) HMTG Christian Wyrwa

Kerstmarkt Hannover Oude stadcentrum (c) HMTG Christian Wyrwa

Feuerzangenbowle (c) Stadt Hannover

Hannover kerstmarkt (c) HTMG Lars Gerhardts

Marktkerk Hannover (c) HMTG Christian Wyrwa

Kerstdorp Hannover (c) Roncalli

Hannover kerstdorp optreden (c) HMTG Lars Gerhardts.

Voor vragen of meer beeldmateriaal neem graag contact op met anke@dutch-german-connection.com Beeldmateriaal downloaden HIER: https://shorturl.at/l17Mu Interesse in een winterse perstrip naar Hannover? Neem graag contact op.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme