Dit is een expertquote van Suzanne van Pelt, CEO en co-founder, Smart Health.
U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Een op de zes zorgmedewerkers voelt zich volgens peiling uitgeput | ANP
Het is deze week Nationale Vitaliteitsweek. Het thema van 2023 is Veerkracht. Hoe hoger de veerkracht van mensen, hoe hoger het vermogen om beter met stress om te gaan en hoe lager de kwetsbaarheid en het risico op het ontwikkelen van ziekte. Een hogere score, betekent een veerkrachtiger persoon die beter in staat is stressoren in het leven te doorstaan. Voor iedereen van belang, maar voor werkgevers ook een manier om beter grip te krijgen op (de kans op) ziekteverzuim.
Veerkracht lijkt misschien een subjectieve term, maar is op een wetenschappelijk onderbouwde manier in ongeveer 5 minuten, met behulp van 10 stellingen, in een cijfer uit te drukken. Uiteraard volledig geanonimiseerd.
Sowieso pleit ik voor het beter inzichtelijk maken van de data rondom vitaliteit met behulp van techniek. Dat is niet alleen mogelijk op het gebied van fysieke gezondheid, maar ook mentale gezondheid kan in een aantal gevalideerde data worden uitgedrukt. Op basis van de data is het mogelijk om bewezen effectieve activiteiten te implementeren en op die manier de gezondheids- en verzuimcijfers te verbeteren.
Het is absoluut niet nodig om te gissen hoe werkgevers het ziekteverzuim kunnen verlagen. Dit kun je gemakkelijk meten. En het is ook niet nodig om lang te vergaderen als je eenmaal weet hoe het zit binnen een organisatie. Want honderdduizenden dataprofielen leiden vervolgens tot effectieve maatregelen op basis van zelfregie, waarmee gegarandeerd verbetering kan worden behaald. Van het algehele gezondheidscijfer binnen een bedrijf, of op het gebied van stress, werkvermogen en bijvoorbeeld veerkracht.
Dit is een origineel bericht van Smart Health
Ga naar alle berichten van deze organisatie.