Kunst en kerstmarkten in Hannover: exposities van Banksy en Monet

07 NOV 2023 09:10 | The Dutch & German Connection

Stadhuis Hannover (c)Lars Gerhardts

Met exposities over kunsticoon Banksy en een multimediareis door Monet’s Garden is Hannover dit najaar een citytripbestemming uit de kunst. In de periode voorafgaand aan Kerstmis zijn de kunstenaars in goed gezelschap van sfeervolle kerstmarkten in de oude binnenstad.   

Mystery of Banksy (c)COFO Entertainment

Street art van Banksy

Voor wie van kunst en kerstmarkten houdt, is Hannover de komende maanden de stad om naartoe te reizen. Zo toont "The Mystery of Banksy – A Genius Mind" een spectaculair overzicht van 150 natuurgetrouwe reproducties van de werken van het Britse kunsticoon Banksy. Het geeft een inkijkje in zijn leven en brein waaruit street art met humor ontstaat. Nog te zien tot 25 februari 2024 in “aufhof” (voormalige Galeria Karstadt Kaufhof). 

Monet's Garden (c)Lukas Schulze

Monet’s Garden 

Ook Claude Monet is prominent aanwezig in de Hannoverse Uitagenda. Ooit liet Banksy zich zelfs door de gevierde Franse kunstschilder inspireren en maakte het olieverfschilderij Show Me the Monet. De wereld van Monet beleef je in Monet’s Garden, een interactieve 360 graden multimediareis langs de beroemde impressionistische werken. Te zien van 23 november 2023 tot 11 februari 2024 op de Schützenplatz.

Hannover Kerstmarkt (c)Hannover Marketing / Lars Gerhardts

Sfeervolle kerstmarkten 

Wissel kunstexposities af met kerstmarkten, glühwein en Lebkuchen. Bij aankomst met de trein op Hannover CS, begint het kerstgevoel al met de nieuwe kerstmarkt bij het Hauptbahnhof, gepresenteerd door circus Roncalli.

De oude binnenstad en de Lister Meile zijn de locaties voor andere, beroemde Weihnachtsmarkten.  Zoals het Wishing Well Forest, waar je bij de Oskar-Winter fontein op zoek kunt gaan naar een gouden ring. Wensen komen uit voor wie het exemplaar vindt. Meer dan 150 stalletjes verkopen kerstdelicatessen en oude ambachten zoals zilversmeden komen tot leven. 

Het Finse kerstdorp aan de Ballhofplatz zorgt voor een Scandinavisch kerstgevoel, daar wordt de glühwein ingeruild voor warme glögi met zalm. Ook leuk: de kersttuin van de Hannover Adventure Zoo. Dit jaar extra magisch met een rondwandeling langs nieuwe lichtinstallaties. 

De kerstmarkten op meerdere locaties zijn te bezoeken vanaf 27 november tot en met 22 december 2023 en kerstmarkt Roncalli tot en met 30 december.

Christmas Garden Haanover (c)Michael Clemens

Winters variété en spectaculair circus

Wissel kerstmarkten af met cultuur en winters variété. In het decor van de Tuinen van Herrenhausen wordt de show ‘Wilderness – Treffen im Wald’ opgevoerd. Over de snelle tijd waarin we leven en de digitalisering die ons in zijn greep houdt. Om zichzelf en hun eigen krachten weer te leren kennen, trekt een diverse groep mensen zich terug in het bos en de ongerepte wildernis. Een acrobatische reis door de natuur als regelaar van de moderne tijd. Te zien vanaf 17 november 2023 tot en met 14 januari 2024 in de Tuinen van Herrenhausen.

Natuurlijk ontbreekt het Kerstcircus Hannover met de ‘Grand Prix van de Artiesten’ niet. Acrobaten, clowns en illusionisten die vaste gast zijn van festivals van Monte Carlo tot Moskou trakteren op entertainment van het hoogste niveau. Leuk feitje: het publiek beslist wie van hen de beste is in een spannende finale. Te zien vanaf 21 december tot en met 7 januari 2024 op de Schützenplatz.

Per auto of trein naar Hannover 

Hannover is goed bereikbaar met de auto in ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht. De ICE-trein brengt je in zo’n 4 uur vanaf Amsterdam naar hartje centrum en de kerstmarkten. De belangrijkste bezienswaardigheden ontdek je al wandelend langs ‘der Rote Faden’ – een rode draad van 4,2 kilometer die de mooiste plekken van de binnenstad aaneenrijgt. 

Meer over Hannover op: https://hannover-living.de/nl/

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme