Rabobank sluit zich aan bij de Calcasa Desktop Taxatie

07 JUL 2021 09:00 | Calcasa BV

Vanaf eind juli 2021 accepteert Rabobank de Desktop Taxatie van Calcasa als taxatievorm. Rabobank werkt op dit moment al naar grote tevredenheid met de modelmatige Calcasa waarderingen bij hypotheekverstrekking. Per eind juli worden deze waarderingen vervangen door de Calcasa Desktop Taxatie ter onderbouwing van de marktwaarde. Na een uitgebreide review heeft Rabobank besloten de Calcasa Desktop Taxatie als alternatief naast een fysieke taxatie te accepteren. Op deze manier blijft het voor klanten van de Rabobank in veel gevallen mogelijk om op een efficiënte en klantvriendelijke manier hun woning te laten taxeren.

Martin Damen, Product Manager Hypotheken van Rabobank is blij met de Desktop Taxatie: “We werken al jaren met de Calcasa waarderingen ter vervanging van traditionele taxaties. Calcasa heeft een robuust en betrouwbaar waarderingsmodel waardoor het mogelijk is om de laag risico objecten efficiënt te taxeren. De klanten van Rabobank hebben zo snel duidelijkheid en het bespaart ze honderden euro’s.”

De Desktop Taxatie zit tussen een modelmatige en fysieke taxatie in. De waarde van een woning wordt op afstand bepaald. Dit is mogelijk omdat de desktop taxateur bij het taxeren van de woning wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel en de woningmarktinformatie van Calcasa. Het Calcasa model berekent de waarde, de desktop taxateur evalueert en beoordeelt dit waardevoorstel. De Desktop Taxatie combineert dus het beste van twee werelden: de specialistische kennis van de taxateur en de kracht van objectieve data.

Vanaf eind juli kunnen consumenten en hypotheekadviseurs bij Calcasa een Desktop Taxatie aanvragen ten behoeve van de Rabobank. Zie voor meer informatie www.desktoptaxatie.nl.

 

Over Calcasa Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de statistische analyse en waardering van onroerend goed. Zij houdt zich bezig met dataverzameling, onderzoek, softwareontwikkeling en statistische modelbouw met een sterk wetenschappelijk fundament.

Meer binnen deze rubriek