Munckhof verzorgt workshop verkeersveiligheid voor Dendron College in Horst

15 AUG 2024 17:28 | Munckhof Groep

Munckhof, specialist in personenvervoer en zakenreizen, gaat op woensdag 21 en donderdag 22 augustus van 8.15 uur ’s ochtends tot 14.05 uur ‘s middags workshops verkeersveiligheid verzorgen voor zo’n 300 nieuwe brugklassers van het Dendron College in Horst. Dat gebeurt in het kader van het jaarlijkse introductieprogramma. Hans Bartels, bedrijfsleider Reizen bij Munckhof: “Bij Munckhof vinden we verkeersveiligheid zeer belangrijk. Als we daar leerlingen op jonge leeftijd al bewust van kunnen maken, heeft dat alleen maar voordelen.”  

Anique van Alst-Pfennings, docent aan het Dendron College, is samen met twee andere docenten kartrekker van de workshop verkeersveiligheid: “Jaarlijks komen er ongeveer 300 nieuwe brugklassers naar onze middelbare school gefietst. Het fietsen naar school was voor velen tot voor kort een kort ritje van een paar minuten. Nu ze vanuit verschillende kerkdorpen een langere afstand (zonder de begeleiding van ouders) moeten overbruggen, worden de risico’s op ongelukken ook groter. Daarom willen we ze meteen in hun eerste schoolweek wijzen op de gevaren in het verkeer en het belang van verkeersveiligheid benadrukkken. We hebben Munckhof gevraagd om de leerlingen middels een interactieve workshop te laten ervaren wat een buschauffeur zoal ziet, maar vooral ook niet ziet. Hiermee proberen we op een leuke manier bewustzijn te creëren bij de jongeren.”  

Hans Bartels, bedrijfsleider Reizen is blij met de vraag die hij vanuit de middelbare school in Horst kreeg. “We werken al jaren samen met het Dendron College voor het vervoer van schoolreizen en personeelsuitjes. Toen ons gevraagd werd of we ook iets voor ze konden betekenen op het gebied van verkeersveiligheid, hebben we geen moment getwijfeld. Dit vinden we beiden heel belangrijk. Een van onze meest ervaren chauffeurs Maurice van Dijk, die al ruim 30 jaar voor Munckhof in een touringcar rijdt, gaat twee dagen achter elkaar workshops verzorgen. Hij gaat de leerlingen vanuit een stilstaande bus wijzen op de gevaren van grote voertuigen en gaat hen ook tips geven. Zo laten we in de praktijk zien wat een chauffeur juist wel of niet ziet, wanneer je langs een bus rijdt of als je achter een bus fietst. Maar ook geeft hij tips aan de leerlingen, die helpend zijn voor een chauffeur zelf. Zo kunnen jongeren met een simpel knikje met hun hoofd de chauffeur attenderen op feit dat ze de bus hebben gezien. “ 

Munckhof_111

Over Munckhof 

Munckhof Groep, met bijna 100 jaar aan vervoerservaring, mag zich expert noemen in personenvervoer en zakenreizen. De dienstverlening van Munckhof bestaat onder andere uit: zakelijk reizen in binnen- en buitenland voor zowel publieke als private sector, zorg gerelateerd personenvervoer, pendeldiensten voor de toeristische en recreatieve sector, logistiek vervoersmanagement rondom kleine en grote evenementen en mobiliteitsoplossingen voor onderwijsinstellingen.  

Munckhof is in staat om al deze verschillende diensten te combineren. Dat maakt de organisatie uniek in Nederland. Munckhof heeft de expertise in eigen huis, coördineert en stuurt haar vervoers- en travelpartners aan. Zo kunnen de klanten en relaties met al hun vragen en wensen op één plaats terecht. Totale ontzorging in vervoersmanagement, dat biedt Munckhof! 

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek