Syntrus Achmea verwelkomt 4 nieuwe huurders in Makado Beek

26 JAN 2022 11:00 | Syntrus Achmea

PERSBERICHT

26 januari 2022 – Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) in winkelcentrum Makado Beek vier nieuwe overeenkomsten gesloten met Intersport, Pets Place, Boekenvoordeel en cadeauwinkel Twinql. Met de komst van deze nieuwe retailers is het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg vrijwel volledig verhuurd.

Intersport, gevestigd op de eerste verdieping van Makado, is reeds gestart als tijdelijke outletwinkel. Op 1 juli opent de volledig omgebouwde winkel van 2.074 m2 (BVO) met de nieuwste Intersportformule. “Intersport is een welkome aanvulling op het gebied van sport en spel in het winkelcentrum. Een echte verbinder in de sportwereld: de vestiging in Makado staat in direct contact met meer dan 35 sportverenigingen en scholen.”, zegt Linda van Son, Teammanager Assetmanagement Retail bij Syntrus Achmea. “Daarnaast hecht Intersport als formule veel waarde aan een gezonde(re) leefomgeving. Twee uitgangspunten die goed aansluiten bij de sociaal maatschappelijke rol die wij als verhuurder voor het winkelcentrum zien weggelegd.”

Boekenvoordeel (106 m2 BVO) is na een korte afwezigheid eind oktober teruggekeerd in Makado. Naast voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, kranten, tijdschriften en hobbyproducten. Pets Place, met 134 winkels en een online webshop de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, is verhuisd naar een grotere unit van 416 m2 (BVO). Met ingang van 1 maart opent cadeauwinkel Twinql haar deuren. Twee bestaande units worden voor Twinql samengevoegd tot één winkel voor circa 85 m² cadeau inspiratie.

Fondsmanager Peter Koppers: “Ondanks de voor ondernemers onzekere tijd, laten deze retailers zien vertrouwen te hebben in de toekomst. Wij geloven sterk in de veerkracht van de retail(ers) en heten deze ondernemers, mede namens onze opdrachtgevers, van harte welkom in winkelcentrum Makado Beek.”

Syntrus Achmea is bij deze transacties geadviseerd door 3W Real Estate en Sweco Vastgoedmanagement B.V.

Winkelcentrum Makado in Beek

Winkelcentrum Makado in Beek

 

Syntrus Achmea Real Estate & Finance Namens zeventig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance 40 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Daarmee werken wij voor onze klanten (en hun klanten) aan een gezonde financiële basis en een aantrekkelijke leefomgeving. Voor nu, straks en later. www.syntrus.nl Achmea Dutch Retail Property Fund De strategie van het Achmea Dutch Retail Property Fund is gericht op de beste binnensteden en dominante wijkcentra. Steeds vaker is er in het Fonds ook ruimte voor niet-retail functies, zoals leisure, dienstverlening en kantoren. Het Fonds kende ultimo het vierde kwartaal 2021 een omvang van circa 610 miljoen euro verspreid over 41 objecten. Het Fonds heeft een bezettingsgraad van 98% en streeft naar langjarige out-performance ten opzichte van de MSCI-winkelbenchmark. De volledige portefeuille beschikt op dit moment over een groen energielabel. In de GRESB-benchmark behaalde het Fonds in 2020 een rating van 5 sterren en werd daarmee ‘Sector Leader’ in haar peer groep. Makado Beek Winkelcentrum Makado in Beek heeft een oppervlakte van ruim 35.000 m2 en telt 80 winkels, 1.500 gratis parkeerplaatsen en is zeven dagen per week geopend. Het centrum heeft een bovenregionale functie en richt zich naast het primaire verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners op de talrijke buitenlandse bezoekers uit Duitsland en België. Door de gunstige ligging aan de A2 is het winkelcentrum uitstekend bereikbaar. De afgelopen jaren is Makado Beek grootscheeps uitgebreid en vernieuwd. Sinds de oplevering van fase 2 in april 2017, is het aantal bezoekers met 20 procent gestegen naar meer dan 3 miljoen bezoekers op jaarbasis. Het laatste nieuws over Makado Beek is te vinden op www.makadobeek.nl

Meer binnen deze rubriek