Munckhof Business Travel wordt front runner in NDC

10 MEI 2023 17:17 | Munckhof Groep

Munckhof Business Travel wordt de front runner in Nederland in het aanbieden van NDC-content voor zakelijk reizen. Dat was de centrale boodschap afgelopen maandagavond op een speciaal georganiseerd event in Tiel. Het volledige personeel van alle Munckhof Business Travel locaties in Nederland was afgereisd om bij deze officiële aftrap aanwezig te zijn. Delegaties van luchtvaartmaatschappij KLM en technologiepartner Amadeus waren tevens aanwezig om dit bijzondere moment bij te wonen.

NDC is here to stay

New Distribution Capabilities is de benaming voor nieuwe technologie waarmee travel content gedistribueerd wordt vanuit de airlines via reisagenten naar opdrachtgevers. “Sinds een aantal jaren wordt er door industriepartijen fors geïnvesteerd in deze nieuwe technologie”, aldus Tom Roefs, CEO van Munckhof Groep. “Het moment is nu daar voor onze travel divisie om deze innovatie volledig te gaan omarmen. Hiermee willen wij leidend worden onder de Nederlandse TMC’s in het bieden van NDC aanbod voor zakelijke klanten”.

“NDC is de grootste technologische innovatie in de luchtvaartdistributie sinds de komst van de internet booking sites. Door het beschikbaar stellen van NDC-content kunnen wij onze opdrachtgevers bedienen met lagere ticketprijzen en aanvullende diensten”.

Amadeus NDC-X als technologieplatform

“In 2019 was Munckhof Business Travel de eerste TMC in de Benelux die de samenwerking met Amadeus aan ging op het gebied van NDC-content via het Amadeus NDC-X program”, aldus Kurt Van der Biesen, Commercial Director Amadeus Benelux. Dat Munckhof wederom de eerste in Nederland wil zijn door de technologie integraal naar de markt te brengen, juichen wij van harte toe. Een mooi resultaat van een reeds jarenlange constructieve samenwerking”.

KLM en NDC

“Binnen Air France KLM wordt volop geïnvesteerd in NDC, aldus Raymond Reedijk, Sales Director Business bij KLM Netherlands. Wij zetten volledig in op het snel beschikbaar stellen van zoveel mogelijk content via NDC. Munckhof Business Travel gaat hierdoor nog completer worden in haar aanbod en services aan haar opdrachtgevers tegen de laagste ticketprijzen.

Innovatiepartners

“KLM, Amadeus en Munckhof Business Travel zijn al decennialang ketenpartners. NDC is een gamechanger en daarmee de ultieme beproeving van ons partnership”, aldus Tom Roefs. “Ik ben er enorm trots op dat ik samen met Kurt en Raymond maandag de ambitie van Munckhof kenbaar heb mogen maken aan onze zakenreisspecialisten uit heel Nederland. Dit is het startpunt van een nieuwe fase in onze samenwerking, waar ik het volste vertrouwen in heb.”

Over Munckhof

Munckhof Business Travel is onderdeel van Munckhof Groep. Met bijna 100 jaar aan vervoerservaring mag Munckhof zich expert noemen in personenvervoer en zakenreizen. De dienstverlening van Munckhof bestaat onder andere uit: zakelijk reizen in binnen- en buitenland voor zowel publieke als private sector, zorg gerelateerd personenvervoer, pendeldiensten voor de toeristische en recreatieve sector, logistiek vervoersmanagement rondom kleine en grote evenementen en mobiliteitsoplossingen voor onderwijsinstellingen.

Munckhof is in staat om al deze verschillende diensten te combineren. Dat maakt de organisatie uniek in Nederland. Munckhof heeft de expertise in eigen huis, coördineert en stuurt haar vervoers- en travelpartners aan. Zo kunnen de klanten en relaties met al hun vragen en wensen op één plaats terecht. Totale ontzorging in vervoersmanagement, dat biedt Munckhof!

Dit is een origineel bericht van
Munckhof Groep

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme