Calcasa wint Gouden Lotus voor de Desktop Taxatie

02 SEP 2021 08:30 | Calcasa

Calcasa is in de prijzen gevallen bij de Gouden Lotus Awards Hypothekenmarkt die jaarlijks door InFinance wordt georganiseerd. De eerder dit jaar gelanceerde Calcasa Desktop Taxatie is namelijk gekozen tot winnaar in de categorie: Innovatie. In het Gouden Lotus Award-onderzoek geven financieel advieskantoren hun mening over de prestaties van de businesspartners en de producten en diensten die zij in de adviespraktijk voorbij zien komen.

Calcasa directeur Tijs Pellemans is erg verheugd met de uitverkiezing: “Iedereen binnen Calcasa heeft erg hard gewerkt om de Desktop Taxatie te ontwikkelen. We zijn er trots op dat we samen met de taxateurs van de Taxatheek de brug hebben geslagen tussen mens en machine. Ook het vertrouwen van ING, die als eerste de Desktop Taxatie accepteerde, was enorm belangrijk. Dat de adviseurs ons vervolgens deze erkenning geven, is de kers op de taart. Het bevestigt dat we op weg zijn om het doel van de Desktop Taxatie te behalen: middels innovatie de consument niet onnodig op kosten jagen én het aanvraagtraject versnellen”.

De Desktop Taxatie werd 1 juli jl. gelanceerd voor consumenten en hypotheekadviseurs en zit tussen een modelmatige en fysieke taxatie in. De waarde van een woning wordt op afstand bepaald. Dit is mogelijk omdat de desktop taxateur bij het taxeren van de woning wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel en de woningmarktinformatie van Calcasa. Het Calcasa model berekent de waarde, de desktop taxateur evalueert en beoordeelt dit waardevoorstel. De Desktop Taxatie combineert dus het beste van twee werelden: de specialistische kennis van de taxateur en de kracht van objectieve data.

De Calcasa Desktop Taxatie wordt inmiddels door verschillende hypotheekverstrekkers en NHG geaccepteerd. Het rapport kan worden ingediend bij de hypotheekverstrekkers die de Desktop Taxatie als taxatievorm accepteren.  

 

Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de statistische analyse en waardering van onroerend goed. Zij houdt zich bezig met dataverzameling, onderzoek, softwareontwikkeling en statistische modelbouw met een sterk wetenschappelijk fundament.

Meer binnen deze rubriek